Levél Joseph R. Biden Jr., az Amerikai Egyesült Államok elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

Mindenek előtt engedje meg, hogy Magyarország meghatározó civil közösségeként, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevében gratuláljunk kinevezéséhez az Egyesült Államok elnöki hivatalának élére.

Nem titok, hogy civil szervezetünk sikeres időszakként tekint vissza az elmúlt négy esztendőre, melyben a transzatlanti kapcsolatok elmélyítésén túl, a két ország közötti gazdasági és katonai együttműködés komoly előrelépéseit is megtapasztalhattuk. Ennek nyomán csupán reményünket fejezhetjük ki a további eredményes együttműködés és nemzeteink közötti szoros kapcsolat megmaradása tekintetében. Tesszük ezt nem csupán az anyaországi, de a külhoni, ezen belül is az USA-ban elő népes magyar közösség iránti szolidaritásunk jegyében is.

Az előjelek többnyire biztatóak, azonban vannak aggasztó jelek, amelyeket nem szabad elhallgatnunk. Ilyenek a magyar radikális baloldal részéről történő, a magyar-amerikai kapcsolatokat aláásni kívánó egyértelmű törekvések, továbbá meghatározó amerikai politikusok részéről szeretett hazánkat érdemtelenül bíráló, alaptalanul megbélyegző megnyilvánulások.

Tisztelt Elnök Úr!

Meg kell értenie, hogy sem a múltban, sem a jövőben nem tolerálhattuk, tolerálhatjuk az ehhez hasonló méltatlan támadásokat. Civil közösségünk kiállt és kiáll a jövőben is a népeink közötti szoros barátság fenntartása mellett, ugyanakkor a nemzeti szuverenitás, az alkotmányos önrendelkezés jegyében védelmezni fogja hazánk függetlenségét és szabadságát, ahogy az egyébként az amerikai emberek is elvárják a mindenkori kormányuktól és elnöküktől.

Levelünk egybeesik a 9 éve szervezetünkkel megvalósított Magyarországi Békemenet dátumával, amikor Budapesten félmillió polgártársunk demonstrált a nemzetek szuverenitása, az európai polgárság szabadságjogai és az EU szövetségi rendszerének hagyományai mellett.

Winston Churchill szavaival búcsúzva, kívánunk sok sikert és jó egészséget: „Az egyetlen útmutató az emberhez a lelkiismerete; az egyetlen pajzs tetteink becsületességének és őszinteségének emléke. Nagyon meggondolatlan dolog végigsétálni az életen e pajzs nélkül, mert reményeinket olyan gyakran gúnyolja ki a kudarc és borulnak fel terveink. De ezzel a pajzzsal, még ha játszik is velünk a sors, mindig becsületesen menetelhetünk.”

CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

Szerző
CÖKA

“Levél Joseph R. Biden Jr., az Amerikai Egyesült Államok elnöke részére” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!