Nyílt levél Hannes Swoboda úrnak

Ezt követően a betelefonáló több szocialista politikus autóbalesetével kapcsolatos összeesküvés-elmélettel állt elő. A műsorvezető ezekkel szemben nem ellenkezett egyértelműen.
 
A teljes adást meghallgathatja itt: http://www.klubradio.hu/index.php?id=33
 
Az adás után Bolgár visszautasította a Magyar Nemzet napilap újságírójának arra vonatkozó kérését, hogy kétértelmű kijelentéseit bővebben kifejtse.
 
A magyar közéletben visszatérő jelenséggé vált, hogy jobboldaliak fizikai megsemmisítéséről beszélgetnek, néhány baloldali újságíró és politikus rendszeresen beszél arról, hogyan lehetne különféle módokon végrehajtani prominens jobboldali személyiségek esetében.
 
Tekintettel arra, hogy Ön gyakran kifejezi aggodalmát a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatban, érdekelne a fenti üggyel kapcsolatos véleménye.
 
Ön szerint elfogadható ilyen tartalom egy rádióműsorban? Ön szerint van olyan tagállam, ahol tolerálnák az adott államfő likvidálásáról folyó nyilvános párbeszédet? Tervezi-e, hogy a következő strasbourgi plenáris ülésen felhívja kollégái figyelmét a fent említett esetre, ahogy azt más ügy kapcsán, az Echo TV esetében tette?
Az elmúlt években az Ön frakciója több esetben bizonyította, hogy kettős mércét alkalmaz kormányokkal szemben azok politikai összetétele alapján. Elég csak arra gondolni, hogy 2006 őszén, amikor valóban alapjaiban rengett meg a jogállamba vetett bizalom a magyar emberekben és amikor valóban emberi jogi jogsértésekre került sor Magyarországon, Önök, pártpolitikai érdekeik miatt hátat fordítottak a magyar demokráciának és nem emelték fel szavukat Gyurcsány Ferenc és a magyar szocialisták ellen.
 
Kíváncsian várjuk ezért, hogy vajon ebben az esetben képes lesz-e pártérdekein túllépni és ugyanazt a mércét alkalmazni, mint az Echo TV esetében tette.
 
Válaszát előre is köszönjük.
 
Budapest, 2012. február 22.

Üdvözlettel

Dr. Fricz Tamás
Dr. Csizmadia László
Civil Összefogás Fórum alapító Szóvivők

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!