Levelezés Cecilia Wikström, a Petíciós Bizottság elnökével

Válasz a 1133/2016 sz. petícióra, Cecilia Wikström, az Európai Parlament Petíciós Bizottság elnökétől

Megfogadjuk Cecilia Wikström, a Petíciós Bizottság elnöke javaslatát és az Európai Ombudsman hivatalához fordulunk.

CÖF-CÖKA vezetősége

________________________

European Parliament
Rue Wiertz
B-1047 BRUSSELS

Cecilia Wikström
A Petíciós Bizottság elnöke részére

Tárgy: Befogadott és megvizsgált 1133/2016 számú petíció parlamenti vizsgálóbizottság felállításáért és egy állandó monitoring-rendszer létrehozásáért a kettős minőségű élelmiszerek ügyében

Tisztelt Elnök Asszony!

Levelünk előzménye, hogy Ön, mint a Petíciós Bizottság elnöke 2017. március 9-én kelt levelében arról tájékoztatott, hogy a Petíciós Bizottság az EP eljárási szabályzata alapján elfogadhatónak, valamint az Európai Unió tevékenységi körébe tartozónak találta petíciós kérelmünket, egyúttal pedig arról értesített bennünket, hogy a petíció vizsgálatát az Európai Parlament befejezte és ezzel az ügyet lezárta.

Arról kérem az Ön soron kívüli szíves tájékoztatását, hogy az elmúlt időszakban – 2017. március 3. napon benyújtott és később megvizsgált 1133/2016 számú petíciónk érdemi tárgyát tekintve – milyen konkrét lépések történtek a probléma mielőbbi kezelése (és hosszú távú felszámolása) érdekében az Európai Unió-szerte érzékelhető kettős mérce kapcsán.

Mi hisszük, hogy az európai közösség és intézményei sem nézik tétlenül és következmények nélkül, és nem is hagyják majd a jövőben, hogy egyes élelmiszergyártók – a keleti EU-s tagországokban élő polgárokat mintegy másodrendűen kezelve – kettős minőségű élelmiszereket állítsanak elő és forgalmazzanak az Európai Unió területén.

Várom mielőbbi és megtisztelő válaszát.

Budapest, 2017. december 15.

Tisztelettel:

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány képviseletében
Csizmadia László
kuratóriumi elnök

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!