Lengyel Függetlenség Napja 2015.11.11.

A „GAZETA POLSKA” KLUBJAI
ul. Jagiellońska 11/7 31-011 Kraków

Tisztelt Dr Csizmadia László Úr!
Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) Elnöke

Tisztelt Elnök Úr, Drága Barátom,

Sok szeretettel szeretnénk meghívni Önt és minden Honfitársát, akihez közel áll a magyar – lengyel barátság eszméje, hogy vegyenek részt 2015. november 11-én a Függetlenség Napjának megünneplésében.

Ebben az évben az ünnep fő rendezvényeit Krakkóban szervezzük meg, abban a városban, ahol a Wawelen a Szt. Leonárd kriptában helyezték örök nyugalomra Józef Piłsudski marsallt – a Független Lengyelország megteremtőjét, itt található Szent Hedvig lengyel királynő, Nagy Lajos magyar és lengyel király lányának valamint Kotromanics Erzsébet síremléke is.

A Függetlenség Napja alkalmából minden évben Krakkóban megszervezett rendezvény különös ünnepélyességgel bír, melyen a legmagasabb állami tisztségviselők, több ezer krakkói polgár valamint turisták nagy száma szokott részt venni. Tavaly nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy magyar barátainkat fogadhattunk.

Szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy az előző években eljöttek Krakkóba.
Sok szeretettel várjuk Önt és minden Honfitársát november 11-én Krakkóba a lengyel Függetlenség Napjának megünneplésére.

Mély meggyőződésünk, hogy a lengyel Nemzeti Ünnep közös megünneplése még jobban megerősíti barátságunkat valamint a CET és a Gazeta Polska Klubjai közötti együttműködést.

Barátsággal,
Tomasz Sakiewicz
Ryszard Kapuściński

 

_________________________________________________________________________

CÖF logo []CÖKA logoCET logo

 

Ryszard Kapuściński úr
Tomasz Sakiewicz úr
részére

Kedves Barátaink!
A CÖF-CÖKA-CET és a Gazeta Polska 350-nél is több klubja évek óta tartós és gyümölcsöző kapcsolatot tart fent a civil szférával erősítve a lengyel-magyar együttműködést.

Évente legalább 2 alkalommal Lengyelországban, illetve Magyarországon részt veszünk a nemzeteink számára legfontosabb megemlékezéseken, így a Lengyel Függetlenség kivívásának napján és az 1848-as magyar forradalom évfordulóján.

Meggyőződésünk szerint szervezeteink a kelet-közép európai régióban a leghatékonyabb és a legnagyobb számú civil együttműködés részesei. A mindkét szervezetet támogató polgárok aktív módon vesznek részt országaik politikai életében, a civil kurázsi eszközeivel gyakorolva, polgáraink sorsának közvetett és közvetlen befolyásolását.

Tudjuk, hogy Lengyelország hamarosan ismét megválasztja országgyűlési képviselőit és valószínűleg új kormányát, amely erőteljesebben lesz elkötelezett a közép-kelet európai népek összefogásában. Úgy gondolom, hogy közös véleményünk, hogy a visegrádi négyek szerepét az Európai Unióban egységes fellépéssel hangsúlyozottabbá kell tennünk.

Szeretném ezúttal is kifejezni támogatóink azon egységes véleményét, miszerint lengyel barátaink függetlensége és szuverenitása mellett mindenkor szolidaritásunkat, és ha kell, fellépésünket is garantáljuk.

A magyar emberek nagy többsége támogatja a kormány és Orbán Viktor következetes kiállását, amely Európa keresztény gyökereit védi, és elutasítja az illegálisan érkező, gazdasági bevándorlók cunamiját, amely veszélyezteti civilizált társadalmunk létét és elsősorban gyermekeink és unokáink jövőjét.

Tisztelt Barátaink!

Örömmel teszünk eleget a Gazeta Polska vezetőinek és klubjai meghívásának és november 10-i érkezéssel részt veszünk a Lengyel Függetlenség Napjának ünneplésében. Az eddigi szervezésünk kapcsán minimum 150-250 személlyel érkeznénk, terveink szerint részt veszünk mindazon programban, amit Önök részünkre szerveznek, valamint megkezdtük egy lengyel-magyar irodalmi est megszervezését is.

Kérjük a várható program mielőbbi megküldését, egyben jelezzük, hogy látogatásunk teljes költségét a CÖF fedezi. Természetesen, reményeink szerint 2016. március 15-én hasonló körülmények között üdvözölhetjük lengyel barátainkat a magyar honban.

Budapest, 2015. október 12.

Barátsággal és üdvözlettel

Dr. Csizmadia László
CÖF-CÖKA-CET elnök

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!