Kulcskirályok?

Csizmadia László írása a Magyar Hírlapban

A marakodó ellenzékiek nem találják vezérüket, miközben vizionált támogató hátországuk kezd köddé válni.

A rejtőzködőknek mondott szavazók bölcs nyugalommal várják az ígért megváltó programokat, de e helyett csak egyre izgalmasabb bumerángszerű videók érkeznek.

A baloldalinak nevezett pártalakulatok ötletessége egyelőre a szocreál filmipar területén keresi helyét, viszont a filmvetítéseknek a társadalom és gazdaság jobbításához nincs közük.

Az ellenzéki politikusok a többször sikertelenül kipróbált portékájukat kínálgatják, azonban a vevők elfordítják fejüket. Ilyen áru az Orbán fóbiából eredő miniszterelnök váltás valamint a több kulcsos adórendszer.

A világ tőzsdéin fekete bárányként kezelt Soros György finanszírozásával a magyar gazdaság feletti hatalom megszerzése a céljuk.

Gyurcsány, Bajnai, Szigetvári a tőzsdespekuláns kipróbált játékostársa. Társaságuk ékköve az LMP-t eláruló PM-esek díszes társasága.

Ezek az egoista politikusok tehetségüket a választási küzdőtér öltözőiben felejtették.

Gyurcsány öszödi beszédével és egyéb ország rontó cselekedeteivel hiteltelenné vált. Barátja Bajnai, gazdasági nagyokos a Hajdú- BÉT csődjének okozója. A kiváló szakember Gyurcsánnyal kéz a kézben 2009-ben felvette azt az irdatlan IMF hitelt, amelynek hatására a magyar polgárok jelentős része elszegényedett. Így kívánták megnyerni a külföldi tulajdonú bankok szimpátiáját.

 Elég ennyi a választók által kiebrudalt tehetségtelen politikusok jellemzéséből. Józan ember számára nem kétséges, hogy az Orbán Viktorral történő összehasonlítás után hogyan dönt majd a választó polgár.

 Érdemes szemügyre venni az ellenzékiek által áhított, sikernek beállított több kulcsos adórendszert.

Erről csak annyit, hogy nyolc teljes éven át variálták a több kulcsos adórendszert és az országot a csőd szélére jutatták. Nőtt a munkanélküliség az államadóság, megkopasztották a nyugdíjasokat, megvonták a gyed-et és itt hagyták a 86%-os államadósságot.

 Azt mondják, hogy a kisebb jövedelműek az egy kulcsos szja-val rosszul járnak. Íme, a számtan óra két sorban. 100.000 Ft jövedelemre a SZJA 16 000 Ft, 300.000 Ft jövedelemre 48.000 Ft. Világos, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező polgár több adót fizet a költségvetésbe. Igaz, hogy szemben az előző nyolc évvel, most a munka társadalmát építjük. Valóban, aki többet dolgozik, jobban keres, de ugyan úgy köteles a 16% -os szja –t megfizetni. Azaz példánk szerint háromszor annyi szja-t fizet be a költségvetésbe. A Kormány jól ötvözi az egy kulcsos szja-t a családi adózással. Ily módon a kisebb keresetűek és gyermekeiket nevelők a költségvetésből nagyobb szociális hozzájárulást élvezhetnek és tovább segíti életvitelüket a rezsicsökkentés. Tény az is , hogy a jobban keresők, a luxus cikkeket vásárlók az ÁFA-án keresztül bővítik a költségvetés bevételeit. Véleményem szerint ez így helyes.

Nemzetközi kutató intézetek kimutatták, hogy a legmagasabb jövedelműek, bármilyen magas adókulcsot vetett ki az állam mindig megtalálták az adó elkerülés illegális útjait. A túlzottan magas jövedelemadó és ÁFA sok esetben a jövedelmek eltitkolásához vezet, a céllal szemben ellenkező hatást eredményez.

Kedves Ellenzékiek!

 A magyar polgárok az Önök nyolc éves rezsimje alatt megtapasztalták a neoliberális „gazdasági csodát”. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ígéretei közül csak egy teljesült még pedig az, hogy nagyon fájt!

Hazánkban tudja kicsi és nagy, hogy a lejárt szavatosságú újból visszatérni akaró politikusok ötleteit ismét sokszorosan fizetnénk meg.

Csődlovagok!

Használható ötletekre és programokra lenne szükség, mert ha ló nincs, most már igényesek vagyunk a szamár nem jó.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!