Közpénzcsárdás

A civil szervezetek átláthatóságát célzó törvény elfogadása előtt az ellenzéki pártok karöltve a külföldi pénzekből fizetett NGO-kal összpontosított támadást intéztek a CÖKA ellen. Ennek oka az volt, hogy szervezetünk, szemben velük, szuverenitását megőrizve nem kért és nem fogadott el külföldről érkező támogatást. Működésünket magyarországi partnereink, adományozóink biztosítják.

A magyar emberek tudják, hogy ingyen kenyér nincs, akik az NGO-k vezetőit külföldről busásan megfizetik, elvárják politikai érdekeik és ambícióik érvényesítését. Íly módon a Rockefellereket, Soros-féle szervezeteket, a Norvég Civil Alapot szolgálók elkötelezetté váltak a neoliberalizmus ideológiáját követő, nyílt társadalom eszmeiségét és a globalizmus mindenhatóságát hirdető pénzhatalmasok céljai mellett.

Az egy központú világuralom teremtésben érdekelt szolgák a modernkori gyarmatosítás eszközrendszeréhez tartoznak. Az emberi jogok védelmezőinek nevezik magukat, miközben irányítóik kényére-kedvére manipulálják a szegény sorsú néptömegeket. Kontraszelektált, megélhetési ügyvédek váltak zsoldosokká az embercsempészek üzlettársaivá.

Az európai zsidó-keresztény civilizáció védelmezői, az őslakos népek, a XXI. század elején felismerték a rájuk leselkedő veszélyt. Felfedezték, hogy a demokráciának csak egyik meghatározó eleme a több párt rendszer. Láthatóvá vált számukra, hogy a pluralitás elvén működő civil szervezetek minőségi és mennyiségi vonatkozásban is visszatükrözik a polgárság, azaz a nép akaratát. Ez pedig nem más, mint egy-egy nemzet tiszteletet követelő állásfoglalása saját jövőjére vonatkozólag.

A polgárok sokaságának bizalmát bíró valódi civil szervezetek, a nemzeti érdekek mellett elkötelezve, tüskék az olyan ellenzéki pártok szemében, melyeknek elsődleges célja a hatalom mindenáron történő visszaszerzése.

A célponttá tett CÖF-CÖKA, amely mozgalom és alapítvány egyszerre, több esetben demonstrálta, hogy ha kell, a civil társadalmat többségi erővel tudja képviselni. Az együttműködő több ezer szellemi honvédő, a közjót követő nemzeti sorskérdések mellett kiálló civil szervezetek, ugyanakkor nemcsak társadalmat érintő politikai kérdésekre válaszolnak, hanem nap mint nap közhasznú munkájukat adják a polgári lét biztonságos fenntartásához.

A CÖF-CÖKA 2010-ben és 2014-ben is átadta a kormánynak azt a „Társadalmi szerződést”, amit országjárása során a polgárok véleménye alapján elkészített (lásd honlapunkon). A kormány igyekszik magáévá tenni a javaslatokat, és a világpolitika, valamint a napról napra változó gazdasági helyzet lehetőségei szerint teljesülnek a szerződésben foglaltak. A regnáló kormányzat az eldöntendő nemzeti sorskérdéseket népszavazással és népi konzultációkkal próbálja megerősíteni. Sokszor észleltük, hogy a Jobbik, jelen esetben nyolc éves fáziskéséssel átveszi a CÖF kezdeményezéseit. A társadalmi szerződés ötletük mutatja, hogy nincs új a nap alatt.

Az ellenzéki pártok mesterséges úton civil szervezeteket hoznak létre, majd azokat a külföldről érkező pénznyelő NGO-kal együtt kormánydöntésre tanítják. A megalakított, civilnek álcázott szervezetek kérész életűek. Ennek oka, hogy a bolsevik, kommunista, náci eszmeiség csak rövid ideig tűri maga mellett az önálló civil közösségeket. Bizonyosságot szolgáltat, hogy ezek az álcivil mozgalmak sorra átalakulnak és szatellitként keringenek létrehozóik körül (PM, Együtt, Momentum, stb.).

A CÖKA 2009-es alapítása óta 2016 végén először kapott állami cégtől, civil missziójához támogatást. Az ellenzék pártjai és képviselői az MVM adományát közpénznek minősítették és ezért hadjáratba kezdtek a szerintük elfogadhatatlan jelenség ellen. A közpénz jogi fogalmának pontosítását bízzuk a szakértőkre, annál is inkább, mert esetünkben nem ez a lényegi kérdés. Ugyanis az MVM és a CÖKA szerződése megfelel a törvényi előírásoknak. A támogatással szintén a jogszabályok betartásával kell elszámolni. Az együttműködők célja pedig átlátható és közös érdekű. A vállalat nem csak nyereségre orientált érdekek mentén kívánja fogyasztói szimpátiáját elnyerni. Kötelességének érzi a társadalom iránti felelősségét is megjelentetni. Költségeiből finanszírozza a közhasznú önkéntes munkával kiegészített, közjót szolgáló civil alapítvány munkáját. Szervezetünk pedig civil missziójának szélesedő kínálatát így tudja országos szinten propagálni, és az ezzel kapcsolatos szolgáltatásait ajánlani.

Az ellenzéki képviselők hazug állításait cáfolva kijelentjük, hogy az MVM támogatásából egy fillért sem költöttünk plakátolásra.

A közpénzt féltők viszont évről évre a költségvetésből, pontosabban az adófizetők pénzéből élő, az ország érdekeiért jóformán semmit sem tevő pártok és parlamenti képviselők. Juttatásaik, havi bérezésük, ellátmányuk vitathatatlanul közpénz! Sokan közülük állami pénzen kiárusítják hazájukat az uniós pártpolitika piacán. A nemzeti lét eltörlésének élharcosai. Országhatár-nyitással, őseink által ránk hagyott, amúgy is megcsonkított hazánkat kiszolgáltatnák a gazdasági bevándorlóknak és a köztük megbújó terroristáknak. Szervezetünk és ellenfeleik között a közpénz felhasználás gyakorlata, majd megítéltetése, eredményét tekintve messzebb van, mint Makó Jeruzsálemtől.

A választópolgárok figyelmét nem kerüli el a Jobbik plakátinváziója. A jelenség újszerű, de valószínűleg a hatóságok részéről nem méltányolható. A párt sarki plakátokért eladta identitását, erősen megtépázott létszámú követőit ismét kizárta a döntési lehetőségből. Felvetődik a közpénzekkel és az adóelkerülésekkel kapcsolatos szabálytalanságok sokasága mellett a spekuláns üzleti módszerekkel kísért tiltott pártfinanszírozás lehetősége.

Érdeklődéssel figyeljük a közpénzből kapott székházukat maguk alól eladó, hitelcsapdában vergődő MSZP kiútkeresését. Valószínűsítjük, hogy Gy. F. ez évi 1,2 milliárdos, múltbeli rablóprivatizációkhoz köthető osztaléka létrehozza a választások előtti elvtársi kézfogást.

Az SZDSZ politikai és gazdasági csődje is a közpénzek jelentős megcsapolását jelentette. A kielégítetlen tartozások mellett ugrott székházuk is. Így aztán fontossá vált az LMP előretolása, vezetőinek tandembiciklire ültetése zöldre festett pártmezben. Ilyen trükkökkel csak a politikai színvakokat lehet átrázni.

A párttá soha nem alakuló CÖF-CÖKA őrzi civilségét, identitását. Hisszük, hogy a pártok életképességének előfeltétele a valódi civilek támogatása!

Csizmadia László

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!