Közlemény

Megdöbbenéssel értesült a Civil Összefogás Fórum arról, hogy a Kúria elnöke nem hajlandó az Európai Bíróság döntése előtt összehívni a jogegységi tanácsot, így várhatóan május előtt nem születik meg a Kúria újabb jogegységi határozata.
A legnagyobb kormányzó párt frakcióvezetője azért kérte, hogy a legfőbb bírói fórum teljesítse kötelességét, és az EB döntés bevárása nélkül a magyar jog alapján foglaljon állást a még nyitott kérdésekben, mivel a kormány segítséget kíván nyújtani még a kilakoltatások megkezdése előtt a devizahitel-károsult családoknak.
A Kúria döntése nélkül fennmarad a jogbizonytalanság, ezért elfogadhatatlan Darák Péter elnök döntése, amely szociális érzéketlenségről tesz tanúbizonyságot. Amennyiben az ügyben nem születik gyors döntés családok ezrei kerülhetnek utcára és ezáltal létbizonytalanságba.
A CÖF felhívja a figyelmet arra, hogy hazánkban a bíróságok függetlensége garantált, azonban mivel a bíróságokat közpénzből tartják fenn és a jogszabályoknak vannak alávetve, kötelességük a társadalmi folyamatokat figyelembe véve folytatni az ítélkezési tevékenységet. A Kúria elnökének is érzékelnie kell, hogy a döntés elodázása sok ezer magyar embernek súlyos károkat okozhat.
A CÖF úgy véli, hogy korábban is sikerült a Kúria elnökét jobb belátásra bírni, hiszen még ősszel úgy nyilatkozott, hogy nem lesz jogegységi eljárás, majd decemberre mégis összehívta a jogegységi tanácsot, amely feladatát csak részben végezte el.
CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!