Közlemény

A CÖF-CÖKA a tegnapi napon az MTI OS-ben közzétette nyilatkozatát, miszerint 2016-ig (!) állami cégtől nem kapott támogatást. Az MVM-től 2016 végén érkezett támogatás.

2016-ban a CÖF-CÖKA 70.642.000 Ft-ból gazdálkodott. Az MVM támogatását a megkötött szerződésünk szerint előzetesen csak a donorszerv hozhatta nyilvánosságra, amit a törvényi előírások szerint bölcsen meg is tett.

Az adományozó vállalat kimutatta a társadalom iránti felelősségét és bizonyára sok más szervezetnek nyújtott adománya mellett a jövőben a CÖF-CÖKÁ-nak nyújtott támogatására is büszke lehet.

A CÖF-CÖKA, mint minden évben, 2016-os gazdálkodásáról május 31-ig köteles pénzügyi beszámolóját bírósági letétbe helyezni, ezzel közzétenni.

Tárgyévben a hozzánk érkező támogatásokból 51.278.000 Ft-ot használtunk fel. Reméljük, hogy a gazdálkodásunkat figyelő türelmetleneket így előzetes információhoz juttatjuk.

Az MVM 508 millió forintos támogatását 2017-ben civil missziónkra fordítjuk. Jelezzük, hogy a támogatás az ÁFÁ-t levonva nettó 400 millió forintot jelent. Így a 27%-os adó állami bevételt képez.

Mérlegünk világossá teszi, hogy a támogatást pénzügyi elszámolás szempontjából is helyesen szerepeltetjük.

Civil missziónkat az alábbiakban foglaljuk össze:

1./ A népfelség elvére alapozott civilitika tudományágának kidolgozása, az alapok megteremtése, minél több szellemi honvédő közreműködésének elérésével bel- és külföldön egyaránt.

2./ A civil közösségek érdekében reklámmal, hirdetésekkel hívjuk fel a figyelmet a személyi jövedelemadó 1%-nak lehetséges adományozására az önkéntes munkát végző egyesületek és közhasznú szervezetek támogatása érdekében.

3./ A gyermekek egészséges táplálkozásáért szakmai csapatunkkal megalkottuk és országosan ismeretterjesztéssel népszerűsítjük a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek technológiáját, felajánljuk a gyermekélelmezési konyhák szakácsainak képzését, pontos új ételkreációk receptúráit gyakorlatban is bemutatjuk, illetőleg átadjuk.

4./ A vidéki önkormányzati konyhák második műszakjának beindítására ösztönzünk. A rövid élelmiszerlánc előnyeit bemutatva segítjük a kis- és családi vállalkozások alapítását és stratégiai szerződéseinkkel az általuk létrehozott termékek értékesítését.

2016 év végére kezdeményezésünket a társadalmi szereplők sikeresnek ítélték és az általuk biztosított támogatások összegszerűségükben is megnyitották civil missziónk gyakorlati megvalósításához a lehetőséget.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!