Az újkori népvándorlás tükrében a Békemenetek szervezői a mai napon áttekintették és értékelték a magyar állam irányításával megbízott kormány intézkedéseit.

Állásfoglalásunk kialakításánál nagy figyelmet fordítottunk a hozzánk érkezett, polgárok által megfogalmazott javaslatokra és véleményekre.

Kijelenthetjük, hogy a magyar állam erős, mert maga mögött tudhatja társadalmunk többségének támogatását.
A Békemenet szerepe ismét kirajzolódik. Ha szükséges, demonstrálnunk kell, hogy az Európai Unió vezetése cselekvőképtelen, intézkedéseivel nem tudja megfékezni az embercsempészek hadának közreműködésével a kontinensünk elfoglalására indult, illegálisan érkező gazdasági bevándorlók áradatát.

Az Uniót érintő politikai és gazdasági folyamatok közös, hatékony, világosan megfogalmazott rendezésére van szükség.

Kiállunk a vallásszabadság primátusa mellett, tiszteljük a történelmi múlttal rendelkező iszlám vallást is, de békében szeretnénk építeni a zsidó-keresztény kultúrára épült civilizációnkat.

Várjuk az Unió vezetésének egyetértésen alapuló, bölcs és gyors döntéseit, amelyek egyben a terrorizmus veszélyét is elhárítva a migráns áradat megfékezését szolgálják.

A leginkább cselekvőképesnek tűnő Európa Tanács miniszterelnökeinek javasoljuk:

– döntsék el, hogy az Unió országaiban a párhuzamos társadalmi rendszerek kialakításának hívei, vagy megőrzik az alapítók kőbe vésett eszmeiségét
– az Unió külső határait őrző országoknak humanitárius és pénzügyi segítség mellett biztosítani kell a közös rendfenntartókkal megszervezett, visszatartó erejű határvédelmet
– a menekült státusz elbírálásához kellő számú, a Frontex által küldött szakembert szükséges rendelkezésre bocsátani
– az uniós országok közreműködésével humanitárius és pénzügyi segítséget kell nyújtani a polgárháborút folytató országok szomszédjainak, hogy el tudják szállásolni a menekülőket
– nemzetközi összefogással kerüljenek minél előbb felszámolásra a népvándorlás alapvető okait kiváltó polgárháborúk
Az ellenzéki pártok fejezzék be a külföld felé és a hatalom megszerzésére irányuló, polgárainkat uszító, lázító tevékenységüket!

Látnunk kell, hogy nincs más ésszerű lehetőség, mint a keresztény európai kultúra és szellemiség megmentésében világos koncepcióval rendelkező magyar miniszterelnök mellé állni és az elismerés mellett segíteni az erőt, időt, fáradtságot nem kímélő, Európát és hazát védő, szellemi honvédelemmel kiegészülő tevékenységét.

Köszönjük a rendőrség és a hadsereg példás helytállását, melynek eredményeként sikerült a határainkat szervezetten megtámadó brutális erőket visszaverni.

Itt az idő, hogy az Unió nyugati országai felejtsék el a kettős mérce alkalmazását, mert csak a keleti országokkal történő, az önkéntesség elvén alapuló összefogás lehet a gyógyír többek között az illegális népvándorlás megakadályozására is.

A Békemenet készen áll az európai kontinens és Magyarország megőrzendő szuverenitásáért, valamint a hagyományokra épülő civilizáció megvédéséért demonstrálni. Nem csak a jelen problémáit kell megoldanunk, hanem gyermekeink és unokáink életteréért is felelősek vagyunk. Ha az Európai Unió vezetése adós marad a hatékony és az államok polgárainak véleményét is figyelembe vevő intézkedések azonnali meghozására, készek vagyunk megüzenni nekik, hogy ami nem megy, azt nem kívánjuk tovább erőltetni.

A Békemenet szervezői
és a CÖF-CÖKA vezetősége