Közlemény

A tegnapi nap folyamán több médium és sajtóorgánum nem ellenőrzött híreket közölt a CÖF-el kapcsolatosan. Ezek a hírek továbbterjedtek a facebookon és a twitteren is.

Gusztustalan, aljas módszernek tekintjük, hogy ál- vagy esetleg önkreált híreket jelentettek meg az érintettek a váci Madách Gimnázium március 15-vel kapcsolatos állásfoglalásának reakciójaként. Az állásfoglalást támadók nem létező CÖF klub nevében írtak alá, és olyan CÖF aktivistaként tüntették fel magukat, akik a CÖF-CÖKA hivatalosan jegyzett önkéntes aktivistái között nem lelhetők fel.

A CÖF-CÖKA nevét lejáratók felelősségre vonása és felkutatása céljából a Váci Rendőrkapitányságon feljelentést teszünk ismeretlen tettesek ellen.

A nem ellenőrzött híreket továbbító, sajtóetikát durván sértőket pedig felszólítjuk, hogy az alábbi közleményünket azonnal, önállóan, és nem saját szövegük közé elrejtve jelentessék meg.

Kifejezzük azt a reményünket, hogy a jövőben az érintettek csak ellenőrzött híreket továbbítanak, és minden erővel óvakodni fognak az aljas hazugságok népszerűsítésétől.

Közlemény:
„CÖF Klub kizárólag a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának döntése alapján hozható létre, ezért hangsúlyozni kívánjuk, hogy szervezetünk Vácott klubot nem alapított. Megjegyzendő, hogy sem a már létező CÖF Klubok, sem azok tagjai nem bírnak felhatalmazással arra, hogy önállóan a CÖF-CÖKA nevében nyilatkozatot tegyenek.”

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!