Közlemény

Nehezen lehet hinni egy olyan cégnek, amit a brit rendőrség vizsgál könyvelési csalás miatt. A Tesco az elmúlt időszakban, számos országban súlyos veszteségeket szenvedett el. Ezek után érthető, hogy a Magyarországon is működő élelmiszerlánc bezárja veszteséges üzleteit.

A 222-ből 13 üzlet bezárása azonban azt igazolja, hogy a 209 nyitva maradó üzlet vígan nyereséges.

A magyar vásárlókat elgondolkodtatja, hogy vajon miért mutat két éve veszteséget, 209 nyereségesen működő bolt mellett a Tesco mérlege?

A civilek javasolják a Tesco szakmai vezetésének, hogy sikeres működésük érdekében kérjenek szakmai útmutatást a konkurens külföldi és magyar élelmiszerkereskedelmi láncoktól.

A CÖF-CÖKA levelezői tanácsolják a magyar vásárlóknak, hogy ne vásároljanak olyan üzletláncban, ahol a tőlük beszedett árrést kreatív könyveléssel el lehet költségelni. A nyereségadót megkerülő cég burkolt áremelést hajt végre azzal, hogy a magyar költségvetésbe nem fizet nyereségadót. Az általa hivatkozott multiadó és az élelmiszerfelügyeleti díj a töredékét sem képezheti a közel 700 milliárd forintos forgalomból reálisan képződő nyereségnek.

Támogatóink javasolják a magyar üzletláncoknak, hogy bocsássanak ki magyar állampolgároknak szóló részvényeket, ezzel befektetési tőkét szerezve, majd új üzletek nyitásával pótolják a Tesco bezárt üzleteit. A részvénytulajdonos magyar állampolgárok bizonyosan a magyar üzletláncok vásárlói lesznek.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!