Közlemény

A multinacionális élelmiszerkereskedelmi cégek képviseletét ellátó Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) érdekelt abban, hogy a tagdíjfizetőit védelmébe vegye. Azt sulykolja, hogy a külföldi üzletláncok veszteséges tevékenysége a világ legtermészetesebb dolga, és a gazdálkodás egyik legeredményesebb formája.

A CÖF-CÖKA figyelmeztet, mióta a kereskedelmi tevékenység létezik, nem volt olyan ostoba vállalkozás, vállalkozó, aki a mindennapi veszteségből gazdagodott.

A civil társadalom világosan látja, hogy a külföldi érdekeltségű élelmiszerláncok manipulált költségelszámolással megkárosítják a magyar költségvetést, egyetlen céljuk a nyereségadó befizetésének elkerülése.

Emellett a külföldről importált, minőségileg sokszor alacsony színvonalú olcsó termékek visszaszorítják a magyar élelmiszertermelők lehetőségeit, gátolják az új munkahelyek létrehozását.

Biztatjuk az országgyűlési képviselőket, hogy bátran szavazzák meg azt a törvényt, amely a két egymás utáni évben veszteséges üzletláncokat kizárja a további értékesítésből. Lelkiismeretüket nyugtassa meg, hogy ez a törvény előrelátóan segíti az érintett üzletláncokat, mert megkíméli őket a csődtől.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!