Közlemény

Hivatalosan is megkezdődött a választási kampány, innentől kezdve a pártoké a közéleti főszerep.

Ez időben a Civil Összefogás Fórum (CÖF) körútra indult annak érdekében, hogy határon túl és innen megismerje a civil szervezetek és állampolgárok véleményét az ország jelenlegi állapotáról és a kívánt jövőről. Az összegyűjtött és feldolgozott vélemények a Nemzeti Társadalmi Szerződés részét, téziseit képezik, amelyet a leendő kormány vezetőinek adunk át.

A kampány kezdetén hangsúlyozzuk, hogy a magyar állampolgárok és potenciális választópolgárok alapvető érdeke az, hogy a politikusok és pártok valóságos céljairól, elképzeléseiről a kampány során hiteles és tárgyilagos információkhoz jussanak.

Mindezt azért kell a nyilvánosság felé üzennünk, mert az utóbbi időszakban a baloldali ellenzék egyes politikusai és pártjai messze túlléptek a tisztességes kampány keretein.

A kormányzati idejükben lejáratódott, jelenleg ellenzéki politikusok látványos hazugságokkal és félrevezetésekkel, valamint a büntetőjog határán ingadozó cselekvéseikkel manipulálják és megfélemlítik a közvéleményt. Előre megkérdőjelezik a választások tisztességes lebonyolítását, ezzel is leplezve a számukra esetlegesen várható kedvezőtlen végeredményt.

A politikai ellenfeleknek is kijáró emberi méltóság tiszteletét semmibe véve gyalázkodnak.

A választópolgároknak elegük van a 2006-os visszaélésekből, nem vezethetők félre.

A Civil Összefogás Fórum kiáll a civil etikai elvárásoknak megfelelő politikai légkör fenntartásáért.

A kampány nem a pártokért van, hanem az emberekért!

Legyen a kampány két etikai jelszava: önmérséklet és tisztesség!

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!