Közlemény

A CÖF felé több száz tiltakozás érkezett a Köztársasági Elnök Úr elleni támadásokat méltánytalannak minősítve.
 
Ismeretes, hogy a Köztársasági Elnök Úr, a nemzet egységét szolgálva, lemondott.
 
A CÖF, a civil kontroll eszközével élve,  szeretné az elvarratlan szálakat kibogozni és az igazságot kideríteni. Ezzel tartozunk a minket támogatóknak.
Az igazságszolgáltatás egy demokratikus államban a bíróságok feladata.
 
Döntésünk szerint a tények pontos ismeretére csak úgy tehetünk szert, ha ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk rágalmazás és hivatali visszaélés bűncselekmény gyanújával.
 
Kérünk minden magyar polgárt, akik élni szeretnének a civil kontroll ezen lehetőségével, támogatásukról biztosítsanak bennünket az info@civilosszefogas.hu e-mail címen.
 
Budapest, 2012. április 3.
 
CÖF vezetőség

Egy szakértői vélemény – Dr. Csókay András Ph.D idegsebésztől

Nem csak az Elnök úr, hanem az igazság védelmében
(újabb békemenet kell ! )

Mai napig a PH. D.-K nak nem kötelező új eredeti gondolattal előállni. A 92-es kisdoktori bőven alatta van a mai Ph. D. –nak de az akkori kandidátusi értekezések követelményrendszerének is. Jómagam is Ph. D. témavezető vagyok az egyik SOTE Ph. D. iskolában. A jelöltnek azt kell bizonyítania, hogy „alkalmas önálló tudományos munka végzésére” írja a szabályzat. Több akadémiai nagydoktorral is beszéltem. Még a megjelent tankönyvet nemhogy megjelent cikket is idézhetek, ha megjelölöm az eredetét a mű végén. A magyar tudományos életben, aki újat mond, annak valóságos Canossát kell járnia (ez személyes megtapasztalás is) ezért a tudományos művek 90-98%-ban semmiféle új tudományos ötlet, felfedezés nincs. Ezek un. összegző művek, melynek igenis van tudományos értéke, a társadalom számára közreadja az addigi eredményeket, ahogy az Elnök úr is fogalmazta helyesen. Meg is bolondulna a tudományos világ, ha annyi felfedezés lenne ahány kisdoktori, Ph. D. vagy éppen nagy doktori. Tehát a plágium vád abban a pillanatba nem áll meg, ha van bármiféle utalás hogy honnan történt az idézet. Ez pedig fellelhető a Köztársasági Elnök úr munkájában úgy tudom a dolgozata végén. Hogy mennyi a szöveg, amit idézni lehet arra nincs szabály. Azt nyugodtan állíthatjuk, hogy a teljes szöveg is lehet különböző cikkekből, ill. tankönyvekből való idézet a végén egy rövid összefoglaló értékeléssel, ami jelen esetben is megtörtént. Mindezek figyelembe vételével érthetetlenek az elítélő reakciók a balliberális, ill. jobb oldali ellenzék részéről. A SOTE szenátusának valamiféle „kihagyása” lehetett, ami azzal magyarázható, hogy ott csupa akadémiai nagy doktor ül így nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy a nagydoktorihoz valóban kell újszerű elem beépítése. Ezt lehet korrigálni nem, kell a Rektor úrnak sem lemondania. Minden tiszteletünk az Elnök úré, hogy nem adta fel és állja a sarat. Keresztény ember nem sértődhet meg, ahogy ő is teszi.  A Jóisten megadja az erőt neki. Ideje lenne egy nagy békemenetnek érte is.

Dr. Csókay András Ph. D. idegsebész
oszt. vez. főo. Miskolc.  

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!