Így működik Sorosék fake news gyára

Melyik? – kérdezhetnénk, hiszen az agg spekuláns pénze a bevándorláspárti mainstream média szinte egészét áthatja. Persze semmit sem bíznak a véletlenre, a cső másik végén is ők vannak. A Soros-alapítványok finanszírozzák a Facebook cenzúráját végző Correctivet is. Most mégis egy olyan szervezet szólalt meg, amelyben Alexander és George Soros is tag.
2019. április 5. 10:24

“Előzi a korrupció a migrációt!” – hirdeti a Népszava. Egy szerintük “összeurópai független” elemzői műhely megbízásából készült friss felmérés jutott erre az eredményre.

A Soros-hálózat hazai média zászlóshajója, a 444.hu nem ragad le a részleteknél, egyszerűen intézetnek nevezi a kutatást megrendelő Európai Külkapcsolatok Tanácsát (ECFR) és az angol Wikipedia szócikkét linkelte be, ahol már a második bekezdésből az derül ki, hogy mások mellett a Nyílt Társadalom Alapítvány adta az ECFR kezdeti finanszírozását.

A Népszavát olvasva a kutatás arra az eredményre jut, hogy a legtöbb válaszadót a korrupció, a lakhatás és az egészségügy helyzete szinte jobban aggasztja, mint a migráció. A Guardianra hivatkozó 444.hu-t olvasva viszont ugyanerről az derül ki, hogy a korrupció és a migráció is eltörpül a kivándorlás veszélye mellett. Ebbe az irányba megy a címadás is: “Európa keleti és déli részén jobban aggódnak az emberek az el-, mint a bevándorlás miatt”.

Azt mindkét balliberális médiatermék szerzője érzi, hogy a migrációt említeni kell, ezért eltérő mértékben relativizálják annak veszélyét. A földközelebbi Népszava azért elismeri, hogy a válaszadók Európa jövője szempontjából az iszlám radikalizmust tartják a legnagyobb veszélynek, ami – ezt már mi tesszük hozzá – ha tetszik, ha nem, szorosan összefügg a tömeges bevándorlással.

Két év alatt 3,6 millió euró a német adófizetőktől érzékenyítésre.

Erre az összefüggésre mutatott rá első felelős nyugati vezetőként Orbán Viktor közvetlenül a 2015. januári párizsi terrortámadások után. Akkor még támadták ezért, mára ez – több száz ártatlan áldozattal később – sajnos szomorú közhely a késeséles támadásokkal és tömegbe hajtó ámokfutókkal “tarkított” nyugat-európai hétköznapokban.

A bevándorláspárti erők az uniós választás előtt a migráció veszélyét mindenáron relativizálni akarják. Ezért szólalt meg most ez az ECFR, amelynek Hungary/USA kettős tagjai között találjuk Alexander és George Sorost. Az osztrákok között van Wolfgang Schüssel korábbi és Sebastian Kurz hivatalban lévő kancellár.

Honnan tudjuk, hogy ez a “kutatás” a fake news világába való és leginkább a közvélemény altatását szolgálja? Például a legfrissebb (2019. márciusi) Eurobarométerből, ahol a válaszadók első helyen a migrációt, másodikon pedig az ezzel kéz a kézben járó terrorizmust nevezték meg a két legfontosabb kérdésként. Ez a két téma egyébként – szintén nem véletlenül – 2015 elejétől számít uniós szinten a polgárokat legjobban foglalkoztató két legfontosabb kérdésnek, amely mögött minden más gond eltörpül. Akárhogy is tagadják.

Kiszelly Zoltán

politológus

mozgasterblog.hu
V. K.
Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!