Higgyünk az igazságban

Az emberek egy része hajlamos a számára kényelmes relativizmus elfogadására. Észre sem vesszük ezen idea sokszor erőszakosan fellépő közvetítőinek hátsó szándékait

2020. JÚNIUS 13. SZOMBAT. 4:58

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200613-higgyunk-az-igazsagban

Kialakulóban van a polgárság azon rétege, amely az erős ideológiai széltől hagyja magát ide-oda rángatni és a hamis állításoktól befolyásolni.

Példaként említsük meg a George Soros által terjesztett nyílt társadalom ideológiáját. Soros olyan ember, aki magán kívül semmiben sem hisz, egója saját vágyainak kiszolgálója. Úgy gondolja, hogy a pénzéből országokat, sőt egész Európát megvásárolhatja. Birodalmi elképzeléseit a zsoldosává vált NGO-k civilnek álcázott szabadcsapataival erősíti. Jelentős számú baráti EU-s képviselőjével meghatározó tényezővé vált Európa jövőjének igazgatásában. Európa intézményrendszere nyílt kapukkal várja, személyes fellépéseket biztosít számára, így szabadon terjesztheti ördögi politikai és gazdasági elképzeléseit. Zsetonok tömkelegét teszi az ultraliberális médiára. A pénzvilág egyik Napóleonjaként szennyezi az emberiség szellemiségét és rombolja társadalmi környezetét. Mérgezi Euró­pa zsidó-keresztény civilizációját. Vagyonát bennfentes információkkal és simlis pénzügyi manőverekkel azoktól az emberektől orozta el, akiknek most cserébe az adósrabszolgaságot kínálja cukros bácsiként. Szó sincs arról, hogy Soros pénzügyi zseni lenne, pártok és pártemberek támogatásával kormányok közelébe jutva szedi a kamatokat befektetései után, busás megtérüléssel. Vitathatóan felhalmozott tőkéje folytán kiélheti káros játékszenvedélyét a pártpolitikai pókerjátszmák világkaszinójában.

A környezetszennyezés megszüntetése jelentős civil támogatással a regnáló kormányok feladata. Követendő példát látunk erre Magyarországon, mert 2020. július 1-jétől szigorodna a hulladéklerakás szankcionálása. A jogszabálytervezet már a parlament előtt van. Elkezdődhet Magyarország megtisztítása a sunyi módon szétszórt, szennyező szeméttől. A gazdaságban elérhető, hogy a hulladék egy részét hasznosítsuk, ez a módszer a politikában nem követhető. Elég csak a napjainkban a szemünk előtt zajló verbális ellenzéki szemetelésre figyelnünk. A hazugságokkal telefújt papírzsebkendőket nem lehet az ország terített asztalára dobálni. A rémhírterjesztés és a fake news ellenszerének megtalálása a civilek nagy arányú támogatásával, kétharmados parlamenti többséggel rendelkező kormány erkölcsi és jogi feladata. Ráadásul követelésünk nemcsak a kormánypárti civilek óhaja, hanem mindazon polgároké, akiket saját ellenzéki politikusaik visznek vékony jégre. Eszembe sem jut feltételezni, hogy az igazi baloldali hívők ne értenének egyet az erkölcs primátusával.

Tényként kell kezelni, hogy világszinten zajlik az igazság és a hazugság háborúja. A nemzetek polgárai, mielőtt elvennék tőlük a jogszabályok hazai életén alapuló megalkotási lehetőségét, gyors, hatékony intézkedéseket várnak. A történelem sokszor igazolta, hogy a birodalmi érdekeket szolgáló jogszabályozás a leigázott nemzetek polgárainak elnyomását eredményezte.

A jogállamiság és a demokrácia lényege a népfelség elvének érvényesítése. Ennek jól bevált eszközét jelenti a nemzeti konzultáció. A hazugság és az igazság megkülönböztetése nem pártpolitikai belügy.

Magyarország polgárai elvárják, hogy a rémhírterjesztés és a fake news visszatartó erővel, szigorúan büntethető legyen. Segítheti ezt az egyértelmű törvényalkotás, amit a független bíróságok következetes jogkövetéssel kísérhetnek. Politikai életünk szereplői nem szennyezhetik büntetlenül a környezetünket. Mi, civilek nem fogadhatjuk el a relativizmusra szoktatást, ami egyben a közömbösség bölcsője. A keresztyén egyház krédója szerint a tiszta hit elvezethet bennünket az igazsághoz, így távol tarthatjuk magunkat a gonosz törekvésektől.

(A szerző a CÖKA kuratóriumának elnöke)

 

 

 

 

 

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!