Határ mentén

Tisztelt Cím!

Igen leginkább a határ menti településeken érzékelhető a jelenlegi gazdasági migráció nem kívánt hatásai, el kell menni Pl: Ásotthalom vagy Szeged környékére akkor ízelítőt kaphatunk ebből. Az is láthatjuk hogy az államhatár őrizetéért és védelméért a határforgalom ellenőrzésért felelős Magyar Rendőrség mennyire áll a helyzet magaslatán. A kerítés sem megoldás önmagában. Ki kellene alakítani a határőrizet komplex rendszerét és nem csak a Szerb Magyar határon, hanem ott is ahol érintett határszakaszok vannak a migrációban Pl: a Román határszakasz is.A schengeni normák nem rosszak azt csak be kellene tartani ha volna rá megfelelő erő eszköz a Magyar Állam kezében. A határőrség 2006. – os megszüntetése óta átjáró ház az ország, csak most jóval nagyobb létszámban és annak várható következményeivel együtt. Javasoltuk a kormánynak – az „1956 Magyar Nemzetőrség” – hogy miránk is számíthat és azt is hogy hozza létre, azt a rendvédelmi szervet, amely valóban képes helyt állni a jelenlegi kaotikus körülmények között.
Ha ezt nem lépi meg a parlament és a kormány,nem ellenőrzött a migráció, a túlterhelt, kapacitási gondokkal küzdő rendőrség és az idegenrendészeti hatóságok, akkor továbbra sem lesznek urai a helyzetnek, amiknek beláthatatlan következményei lehetnek, olvassuk csak el az Iszlám Állam legutóbbi Szerbiával összefüggő kijelentéseit.Ha mi nem védjük meg határainkat és a lakosságot azt helyettünk senki nem fogj megtenni a jövőben sem, mert mindenkit csak saját maga problémái érdekelnek igazán( vagy még azok sem). Végvári szerep jut ismét a Magyarnak, ” a véráldozatból” már tanulnunk kellett volna, vagy kellene, úgy hogy mi”1956 Magyar Nemzetőrség”tagjai következetesebb, határozottabb és a Magyar érdeket sokkal jobban szem előtt tartó kiállást várunk el ebben a sorskérdésben is Kormányunktól, mi ebben maximálisan támogatjuk számíthat ránk, nem alkuszunk, „a néppel tűzön vízen át”.
Tisztelettel:
Dr.B.K.
______________________________________________

Tisztelt CÖF!
Javaslom, hogy kormányzatunk felé tegyenek javaslatot arra, hogy Magyarország kezdeményezze az EU idegenvezetési politikájának felülvizsgálatát és módosítását.
Indokaim az alábbiak:
Az Európai Unió Idegenvezetési politikájának bírálata
Az EU azon irányelve, miszerint idegenvezetésre csak az adott országok idegenforgalmi szervei által kiállított igazolványok birtokosai jogosultak és büntetéssel sújtandó bárki más, aki túracsoportokat kalauzol, súlyosan sérti az Unió több más irányelvét és azokkal összeférhetetlen:
1. Súlyosan sérti a szabad verseny elvét, amikor monopol jogokat deklarál az egyes országokban működő idegenforgalmi lobbyk számára;
2. Súlyosan sérti a szólásszabadság és a szabad információ áramlás elvét, amikor megtiltja, hogy valaki a „hivatalos” idegenvezetés számára előírt ismeretanyagot kiegészítse, vagy más történelmi látásmódban adja elő. Jó példa erre, hogy Pozsonyban egy magyar idegenvezető nem ismertetheti a Szent Márton koronázó templom múltját, ahol évszázadokon át a magyar királyokat koronázták – hiszen a hivatalos szlovák idegenvezetésnek ez nem témája. Vagy Brüsszelben a Szent Mihály katedrális gyönyörű üvegablakánál a magyar idegenvezető nem hívhatja fel a figyelmet arra, hogy az ablak II. Lajos magyar király budavári esküvőjének jelenetét mutatja 1520-ból és hogy ezt az üvegablakot a király özvegye, Mária királyné állíttatta 1538-ban. A hivatalos belga idegenvezetésnek ez nem témája, a hazai idegenvezetőnek pedig tilos vezetnie. Mindezért a mai szabályok szerint büntetés jár.
3. Sérti a szabad nyelvhasználat elvét, amikor idegen nyelvű túravezetőt kényszerít egy turista csoportra, akinek a mondókáját jól-rosszul még le kell fordítani, növelve a túra költségeit és csökkentve az információ hasznosításának hatásfokát.
4. Súlyosan sérti és megalázza az emberi méltóságot, amikor egy nagy műveltségű tudóst, művészt, muzeológust, tanárt vagy egy adott turisztikai objektum szakavatott ismerőjét eltilt az idegenvezetéstől, arra hivatkozva, hogy csak a tanfolyamon kiképzett helybéli idegenvezető hivatott erre.
5. Sérti azt az alapvető emberi jogot, hogy egy túracsoport a saját idegenvezetőjét megválassza.
6. Végül az az indok, hogy az intézkedés a sarlatán idegenvezetőket célozza kiszűrni, csupán szépségflastrom a lobby érdekek leplezésére. Lord Chesterton szerint minden dolognak két oka van: egy jól hangzó és egy valódi. A sarlatánok kiszűrése a jól hangzó indok, míg a szabad versennyel összeegyeztethetetlen monopólium fenntartása a valódi.
Javasolom, hogy az Európai Unióban ülő képviselőink kezdeményezzék az Unió jelenleg érvényes idegenvezetési politikájának felülvizsgálatát. Az illetéktelen, sarlatán helybéli idegenvezetők kiszűrése természetesen maradhat belügy egy adott országban, azonban az Unió alapelveivel összhangban biztosítani kell, hogy
a) egy tanár az Unión belül bárhol idegenvezetője lehessen a diákjainak;
b) bármely turista csoport szabadon megválaszthassa saját idegenvezetőjét, aki a csoportot otthon és az Unión belül bárhol kalauzolhatja a meglátogatott országok szerveinek beleszólása nélkül.
K.P.
____________________________________________

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, hogy migrációs ügyben, a CÖF nem tudna-e szervezni egy megmozdulást, a békemenethez hasonlót, reagálva az egymillió visszaküldött kérdőívre? Talán sem elhanyagolható, hogy a beszédet közölték német és osztrák lapok is, melyek negatív színben tüntették fel a beszédet, csakhogy a kommentelők egészen másként értékelték azt, vagyis igazat adtak Orbán Viktornak.
Várom válaszukat.
J.T.G.
____________________________________________________________________________

T. Cím!

Köszönettel veszem a folyamatos tájékoztatásukat. Most azonban kérdeznék: itt lenn egy csatol file, amit kaptam, és a lényege, hogy ukránok nyugdíjat kaphatnak nálunk, elég csak egy lakcím MO-n.
Kérem szíveskedjenek erről tájékoztatást adni, ha nem igaz, megküldöm az engem tájékoztatóknak a válaszukat, ha igaz lenne… akkor ez nagyon nagy baj.
Ugyanolyan nagy baj, mint a rettenetes tehetetlenség a migránskérdésben.
Köszönettel: R.J.

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=ukrajnaban-tombol-az-ingyen-magyar-nyugdijlaz
______________________________________
Mindenkinek!
A felelőtlen magatartásért felelősséget kell vállalnia, minden spekuláns gondolkodónak!!
De egyszer végre legyen is következetes felelősségrevonás! Legyen következménye a hamis, áruló emberek cselekedeteinek!

Ne csak mondogassa már a kormány, a jog és minden kompetens személy!!! Az már-már bűnpártolás!
Valaki mondjon Á után B-t is!!! Ha nincs felelősségrevonás, soha nem lesz rend! Soha!
A csend a legnagyobb bűn! A szemlesütve való tudomásulvétel is a Hazaárulás egy formája!
Gyámoltalanok vagyunk és elnézőek, addig pedig ne csodálkozzék senki, hogy erősödik a gyűlölködő ellenzék.
A magyar olyan ember, aki nem ölte le a legyőzötteket soha, hátba is támadták mindig! Legyen már konzekvencia, annyi

történelmi kudarc után. Ma veszélyben a HAZA, nem is kevéssé!
Egy oldalról mindent megtesz a kormány, de gyönge a másik oldalon. Vagy ez nem véletlen? Veszíteni akarunk újra???
Hazafiúi szeretettel, az Öreg honfi.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!