Gyurcsány múltja

Tisztelt CÖF-CÖKA vezetősége !

Véleményem szerint ideje lenne nyilvánosságra hozni – az Európai Bizottság számára is – Gy. F. múltját.
Csak röviden: „1983 és 1988 között a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) pécsi városi bizottságának titkára, 1988-1989-ben a KISZ KB Egyetemi-Főiskolai Tanácsának elnöke, 1989-ben a KISZ KB titkára, majd az ebből alakult Demokratikus Ifjúsági Szövetség alelnöke volt.”
forrás: http://nol.hu/archivum/archiv-330026-148220

Ha valaki egy önkényuralmi (kommunista vagy náci) rendszer kiszolgálója volt, az állampártban vezető funkciót töltött be, egy tisztességes és valódi demokráciában nem juthat politikai vezető szerephez – gondoljuk mi, akik nem kettős, hanem csak egy, mindenkire érvényes mércével gondolkodunk.
Hasonlítsuk össze Gy.F. politikai szereplésének fogadtatását például Kurt Waldheimével: a későbbi osztrák elnököt és ENSZ főtitkárt meghurcolták ország-világ előtt, mikor kiderült részvétele a náci diákszövetségben a németek által megszállt Ausztriában, majd pedig vélhetően besorozott katonaként harcolt a Wehrmacht kötelékében.

„Waldheim múltja egyébként nagyon sok vitát kavart: egyetemistaként részt vett a náci diákszövetségben, és neve állítólag szerepelt az SS lovassági egységeinek tagnévsorában is. A Reiter-SS-ben való részvételt azonban Waldheim tagadta.

Kitiltották az USA-ból

Waldheim elnökké választása nemzetközi felháborodást váltott ki. A Zsidó Világkongresszus arra kérte az USA-t, hogy helyezze „watch list”-re, azaz figyelőlistára Waldheimet, ám háborús bűneire – ha voltak ilyenek – azóta sem derült fény. Az USA mindenesetre 1987-től nem engedte be területére az osztrák államfőt.”
forrás: http://index.hu/kulfold/walddgsge326/

Üdvözlettel: K.I.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!