Győr-Moson-Sopron megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-34-fertozott-gyor-moson-sopronban-meghalt-ket-beteg-itthon-6953316/

kisalfold.hu – Győr-Moson-Sopron megyei hírportál

15.20 –

Gyümölcsadomány érkezik az időseknek

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány március 25-én nagyszabású adománygyűjtésbe kezdett, melynek keretében az ország állami fenntartású idősek otthonainak a járvány által leginkább sújtotta lakóit illetve az ott dolgozókat kívánta megsegíteni. A célcsoport számára vitamindús gyümölcsökkel (alma, narancs és citrom) való ellátását tűzte ki célul a szervezet dr. Csizmadia László kezdeményezésére, ezzel is segítve a járvány átvészelését és lehetséges elkerülését.

A társadalmi felajánlásoknak és a szellemi honvédők közösségének köszönhetően 25 millió forint adomány gyűlt össze, mely az ország 18 megyéjében, 86 intézményben 7687 ellátottat és 3644 dolgozót, összesen 11317 személyt érint. Győr-Moson-Sopron megyébe hétfőn érkezik az adomány.

Fotó: CÖKA

Az adományoknak köszönhetően 62,3 tonna gyümölcs ( 15 tonna alma, 36,2 tonna narancs és 11 tonna citrom) került az érintett intézményekhez. A megfelelő minőségű árut a CBA biztosította, akik beszerzési áron biztosították a termékeket.

Alább részletesen is látható az egyes megyékbe eljuttatott mennyiség:

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!