Fejér megye köszönet és sajtómegjelenés adományról

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyumolcs-erkezik-a-megyei-idosek-otthonaba-3922374/

FEOL Fejér megyei hírportál

Gyümölcsadománnyal segíti több idősotthon lakóit és dolgozóit a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

Március 25-én nagyszabású adománygyűjtésbe kezdett a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, amelynek keretében az ország állami fenntartású idősotthonainak lakóit és dolgozóit kívánja segíteni a járvány időszakában. Az adományozás célja, hogy vitamindús gyümölcsökkel – alma, narancs és citrom – lássák el a szervezeteket, ezzel is segítve az ott élők és dolgozók egészségének megőrzését, s ezzel egyidejűleg a járvány átvészelését.

Alma, narancs és citrom kerül az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak asztalára
Fotó: Alapítvány

A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően 25 millió forint értékű adomány gyűlt össze, amelyet az ország különböző pontjain működő intézményekben osztanak szét, ezzel összesen több mint tizenegyezer személy egészségmegőrzését tudják segíteni.

Országos szinten összesen 62,3 tonna gyümölcs kerül az érintett intézményekhez. Tizennyolc megye 86 intézményét támogatja gyümölcsadománnyal az alapítvány.

Fejér megye kiválasztott idősotthonaiba összesen 887 kilogramm almát, 2130 kilogramm narancsot és 728 kilogramm citromot szállítanak a mai napon. Mint megtudtuk, megyénkben négy intézmény részesülhet a felajánlásból, ezzel összesen 457 ellátott és 209 fő dolgozó egészségmegőrzését támogatják.

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!