Gondolatok Vona Gábor „madarat tolláról, pártot plakátjáról” blogbejegyzéséről

Vona Gábor feltűnésekor úgy gondoltuk, hogy éretlen arra a politikai szerepre, amit merész célként kitűzött magának. A hozzá csatlakozók azonban reménykedtek, hogy a Jobbik armatúrája alatt, a közvélemény véleménye alapján is retardáltnak tűnő ember, legalább elismert politikussá válhat.

A feltételezés tévedés volt, aminek árát most megfizetik elbizonytalanított követői.

Amikor Makovecz Imre a CÖF megalapítása előtt összehívott találkozón megkérdezte Vonát, hogy hajlandó-e jobboldali színekben kiállni, Gyurcsány abnormális országlása ellen, demonstrálni a teljes összefogást, határozottan nemmel válaszolt. Láthatóan jobbnak tartotta Orbán Viktornál képességeit, majd Makovecz Imre kérésére távozott.

Gyerekes elképzelése, hogy egy csapásra a jobboldal élére kerülhet egója miatt, hosszútávon is kudarcba fulladt. A megjelenített jobbikos plakátra utalva „józan ésszel” az elmúlt tanulságos évek alatt odafigyeléssel, sokat tanulhatott volna a politika tudományából. Ezzel szemben idézve a magyar közmondást „türelem rózsát terem” levetkőzve az önmegtartóztatást, hisztis gyerekké vált, aminek a lényege, hogy amit akarok, azonnal megszerzem. A mindenáron embere, megtagadta radikális felfogását és most megpróbál néppárti szerepben tetszelegni. Így aztán felmerül a kérdés, hogy a Jobbik plakátján lévő „józan ésszel” szöveg igaznak tűnhet-e? A megjelentetett másik szlogen „magyar szívvel” vajon miért feltételezi annak hiányát állampolgáraink döntő többségéből? Magyarországon nincs szükség szívátültetésre! Nézzük a harmadik ”tiszta kézzel” feliratot. Milyen kéz volt az, amely az eddigi identitás megtagadása mellett, valószínűleg megszegve a törvényi előírásokat piacra dobta a pártot? Ugyanakkor Vona Gábor érezhetően éjjel-nappal gyönyörködik azokban a plakátokban, amelyek oligarcha barátjának bőkezűségéből fakadnak.

Az általa választott blog cím visszaüt, mert más tollával ékeskedik. Képzelt szakmai tudással kinyilatkoztatja, hogy a Jobbik plakátjai kreativitásban messze túlszárnyalják a CÖF-ét. Szerintünk viszont a ki tudja milyen pénzből eddig megjelentetett plakátok, kizárólag a hatalom megszerzésének vágyát tükrözik. A Jobbik kínlódásának folyamatát sikeres plakátbéli bohócunk mosolya kíséri. Látjuk, hogy szellemi honvédőink ötleteit nem szégyelli átvenni a Vona-féle párt, lásd a 2010 és 2014-es „Társadalmi Szerződés” innovációnkat. Vona Gábor blogjának végén hamisan csengő kérdést tesz fel.

Helyesebb lett volna így kérdezni:

Rögeszmés hatalomvágy vagy nemzeti összetartás?

Ez a kérdés válasszatok!

Csizmadia László

 

Vona Gábor Facebook bejegyzése:

https://www.facebook.com/287770891404/posts/10155294261361405

Rögeszmés háborúskodás vagy józan ész?
Jelenleg két plakát van kint. Az egyik a Fidesz beteges sorosozása. A másik a mi trikolórosunk: magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Érdemes a kettőt összevetni és láthatóvá válik mi között kell 2018-ban dönteni. Mert nem pártok között kell majd választani, hanem két szemlélet, és ebből fakadóan két eltérő jövőkép között.

Vona Gábor fényképe.

Vona Gábor

Madarat tolláról, pártot plakátjáról

Érdemes az elmúlt hónapok 4-4 óriásplakátját összevetni a Fidesz és a Jobbik részéről. Ezek ugyanis megmutatják a két párt közötti, állapotbeli különbséget. És most nem is arra gondolok, hogy a képi megjelenítés tekintetében a Jobbik tönkre verte a Fidesz kreatív stábját, ennél sokkal többről van szó.

A Jobbik „Ti dolgoztok! Ők lopnak!” plakátjai kiverték a biztosítékot, mert egyértelműen, egyszerűen és nagyon kifejező módon mutatták meg az igazságot. A következmények ismertek. De kevesebb szó esett a Fidesz plakátjairól.

Az első, ugye, egy CÖF által vitt kampány volt, ahol egy bohóc, Gyurcsány és jómagam szerepeltünk. Gyenge volt. A második a Fidelitas számára kiszervezett bábozós plakát volt, itt már Botkával, Sorossal és Simicskával sikerült egy lapra kerülnöm. Még gyengébb. Aztán jött az „erős és büszke európai ország” plakát. Unalmas…

Jelenleg két plakát van kint. Az egyik a Fidesz beteges sorosozása. A másik a mi trikolórosunk: magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Érdemes a kettőt egymás mellett megnézni. A kettő megmutatja, mi között kell 2018-ban dönteni. Mert nem pártok között kell majd választani, hanem két szemlélet, és ebből fakadóan két eltérő jövőkép között.

Rögeszmés háborúskodás vagy józan ész? Ez a kérdés, válasszatok!

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!