Friss káposzta kell a kecskéknek

 A civilek többször kijelentették, hogy nem maradhat el a jogi és erkölcsi felelősségre vonás a nemzeti vagyonban bizonyíthatóan kárt okozó intézkedésekért és privatizációs megállapodásokért.

Úgy látszik, a figyelmeztetés hatott: bizonyos köröknek veszélyérzete támadt. Megbízható és titkosszolgálati gyakorlattal is rendelkező erősítést küldtek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez Szilvásy György személyében. Nagy sajtóhírveréssel bejelentették, hogy a MNV Zrt.-nél „saját kezdeményezésből” megkezdik az összes eddig megkötött privatizációs szerződés felülvizsgálatát, és ha kell, ezeket módosítják is. Példaként azt említették, előfordulhat, hogy egy külföldi befektetőnek a „piaci változások” miatt már nem előnyösek bizonyos szerződési feltételek, amelyeket korábban vállalt. Tehát mondjunk le önként a szerződésekben garantált jogainkról, könnyítsünk a befektető kötelezettségein, nehogy még kivonuljon Magyarországról.

Megható ez az érzékenység, amely félredobja az „a piac mindent szabályoz” eddig szentnek kikiáltott liberális elvét! De akkor miért éppen a piac szentségének és érinthetetlenségének jegyében hagyják évek óta csődbe menni vagy épp csak vegetálni a magyar kis- és középvállalkozásokat? Valójában kit és milyen célt szolgál ez a hirtelen kritikus önvizsgálat, meg ez az új „humánpolitikai” vezető a MNV-nél?

Csak nem az van a dolog mögött, hogy friss káposzta kell a kecskéknek? A szerződések újratárgyalása további mutyizásra ad kiváló lehetőséget, amire így, a választások előtti időszakban különösen nagy szükség van. Hiszen senki nem várhatja el, hogy az offshore cégekben korábban megszerzett pénzeket visszaforgassák az urak és elvtársak a kampányba! Pedig pénz kell, minél gyorsabban.

Másrészt fontos szempont azoknak a privatizációs szerződéseknek a „kozmetikai” kezelése, ahol túlságosan „kilóg a lóláb”. A jogi felelősséget megalapozó bizonyítékokat mindenképpen el kell tüntetni. Ehhez jól jöhet egy kis titkosszolgálati ismeret és kapcsolatrendszer! Jogi értelemben semmit nem lehet megkérdőjelezni, nekünk, civileknek pedig hallgass a nevünk. Ezt már régen meg kellett volna szoknunk.

Nem szoktuk meg, nem hallgatunk! Ellenkezőleg: felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél is számolni kell velünk. Nem fogjuk engedni, hogy a károkozó kormánypolitikáért felelős ejtőernyős ősi, kommunista eszközökkel zsarolja meg a munkatársakat a jól végiggondolt és előre megszervezett nyomeltüntetés végrehajtásáért! A Civil Összefogás Fórum sasszemekkel figyeli a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-ben megkezdődő „önrevíziókat”, és szigorú felügyeletre kéri fel az Állami Számvevőszéket is!

Többet is teszünk! Minden, a nemzeti vagyon részét képező értékért, így különösen a termőföldért, a vízkészletért, a még meglévő kórházakért, az egyetemekért és minden nemzeti kincsünkért – nem engedjük ezeket elherdálni. A Civil Összefogás Fórum ezúton is felkér mindenkit, akinek a nemzeti vagyont megkárosító szerződésről, intézkedésről, tervről tudomása van, tegyen bejelentést a következő e-mail címen: civilosszefogas@yahoo.com vagy postai címen: Civil Összefogás Fórum 1054 Budapest, Vértanúk tere 1. A bejelentéseket feldolgozzuk, és ha kell, a szükséges lépéseket megtesszük.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!