Foglalkozni kell a vakcinakárosultakkal, méghozzá minél előbb!

Ott kezdem, hogy a berlini Charité Intézet kimutatta, hogy Németországban a súlyos vakcinaszövődmények száma negyvenszer magasabb, mint gondolták volna. Mintegy félmillió embert érinthet ez német földön. Mindezt Harald Matthes, a vizsgálatot folytató csoport vezetője nyilatkozta nemrég.

És ez súlyos adat. És nem csak Németország érintett ebben, Hollandiából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Nagy-Britanniából és még számos országból érkeznek adatok a vakcinakárosultakról, számuk nem csekély.

A tények azt mutatják, hogy amióta a vakcinák tömegesen beadásra kerültek, döbbenetes mértékben megnövekedett az érthetetlen halálesetek száma a világon, s ami a legdurvább, hogy az oltottak körében növekedett meg jelentősen a súlyos szövődmények és halálok száma, s nem pedig az oltatlanokéban. 

Még egyszer mondom: aki nem csak hivatalos, „első” nyilvánosságot olvas a médiumokban, az tudja, hogy itt tényekről és még egyszer tényekről, méghozzá kegyetlenül szomorú tényekről van szó.

Ezt nem lehet, és nem szabad elhallgatni. S mindez döntően az mRNS-vakcinákra, a Pfizer és a Moderna által gyártottakra igaz elsősorban.

A német intézet vizsgálata szerint a leggyakoribb mellékhatások: szívizomgyulladás, szívinfarktus, az immunrendszer túlreakciója, neurológiai zavarok, az idegrendszer károsodása, stroke, vérrögképződés.

A németeknél összesen 179 millió oltóanyag került beadásra. Matthes professzor szerint speciális szakambulanciák kellenek a vakcinakárosultak kezelésére! Megfontolandó gondolat. 

Mindez persze nem azt jelenti, hogy aki mRNS-t kapott, az most már készüljön a legrosszabbra. De tény, hogy nyilvánvaló, hogy ez nem német történet.

Csak mellesleg jegyzem meg – erről lehet, hogy sokan nem tudnak –, hogy éppen a Charité Intézetben dolgozott Cristian Drosten, aki a Kary Mullis által feltalált PCR-tesztet a Covid tesztelésére „továbbfejlesztette”, viszont tudnunk kell, hogy Mullis még az életében hangsúlyozta, hogy a PCR Covid-diagnózisra valójában alkalmatlan, nem erre való igazán. Mullis, miután erről beszélt, 2019-ben meghalt… Ez azért egyébként – magunk közt szólva – némileg érdekes.

Közben érdekes hír az is, hogy a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság és a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőtábla június 13-án, elutasítva a román kormány fellebbezését, véglegesen illegálisnak nyilvánította a Coviddal kapcsolatos megszorításokat, a polgárokra és a cégekre kivetett restrikciókat. (Ügyiratszám: 3751/2021 és 8178/2023.)

A következőkben egy rendkívül érdekes interjú szövegét idézném rövidítve, ami nagyon idetartozik és nagyon tanulságos. Néhány hete Karl Lauterbach, a német szövetségi egészségügyi miniszter rövid interjút adott a kialakult helyzetről a ZDF-nek.

Lauterbach meglepően őszinte volt, sőt politikusokhoz „méltatlanul” önkritikus.

A vakcinakárosultakkal kapcsolatban kijelentette, hogy „Felkavaróak ezek a sorsok… nagyon sajnálom ezeket az embereket. (Ez is valami… – F. T.) Ezek igen súlyos károsodások, amelyekből számos maradandó lesz (!). Amit mi, mint állam teszünk, hogy a betegpénztárak átveszik a kezelési költségeket… A kezeléshez szükséges gyógyszerek még nincsenek meg, azokat lázasan kutatják.”

A riporter ekkor felpanaszolta, hogy az érintettektől pont az ellenkezőjét hallják, egy év harc, elutasítás, Canossa-járás, a végén egy csekély összeg megítélése.

Lauterbach nagy megértést tanúsítva azt mondta, hogy valóban, az oltáskárosodást elismerő folyamatokat fel kell gyorsítani!

A riporter ezek után számonkérte a következőket a miniszteren: „Lauterbach úr, miért mondta korábban többször is, hogy az oltás mellékhatásmentes lesz?” (Vagyis, miért hazudott az emberek szemébe, ezzel kilőve annak lehetőségét, hogy ők döntsenek a veszélyek mérlegeléséről? – F. T.)

Lauterbach zavarodott válasza:

Nos, ez egy alkalommal túlzóan, egy rosszul sikerült tweetben történt. De alapvetően nem ez volt az álláspontom… (!)

A riporter tovább erőltette, indokoltan: „miniszter úr, végig azt a benyomást keltette, hogy mellékhatások szóba sem jöhetnek!”

Lauterbach erre nem tudott érdemben válaszolni, csak annyit tett hozzá: „az oltásokat világszerte alkalmazták…” (Hát igen, de miért is? – F. T.)

A riporter ezek után azt vetette fel, hogy most indulnak az első perek világszerte a Pfizer–BioNTech és a többi gyártó ellen. Mi lesz ezeknek a kimenetele?

Lauterbach válasza: „Miniszterként óvatos kell, hogy legyek. Ami helyénvaló (?), hogy az EU-s szerződések keretein belül ezek a cégek a legmesszebbmenőkig fel lettek mentve a felelősségvállalás alól. És ezért a felelősség a német államnál van.” (Ez mitől is „helyénvaló”? – F.T.)

A riporter riposztozott: „tehát ezekben a bírósági eljárásokban a cégek hátra tudnak dőlni. Jó érzés van önben?”

Lauterbach válasza: „Nem én készítettem a szerződéseket (ebben igaza van, talán Ursula von der Leyen, egy minden gyanú felett álló személy erről többet tudni mesélni – F.T.) „Azt gondolom, hogy az akkoriban kialakult helyzet a felelős azért, hogy az oltóanyagokat mihamarabb használni akarták (függetlenül attól, hogy valójában nem lehetett tudni, mennyit használnak és mennyit ártanak. Brávó! – F.T.)

Végül felvetette a riporter, hogy vajon nem kellene-e a cégeknek ebben a helyzetben szolidaritási alapon is, emberiességi alapon is önkéntesen alapítványokba fektetni pénzeket, ezzel segítve az általuk gyártott vakcinák károsultjai számára?

Lauterbach válasza:

de igen! Ez elvárható lenne tőlük, hiszen – ahogyan fogalmazott – elképesztő nyereségekhez jutottak. Ezért ez nem pusztán szép gesztus lenne, hanem igenis elvárható tőlük!

Még annyit: Magyarországon az OK (oltáskárosultak szervezete) levélben fordult a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, hogy foglalkozzanak velük. Biztató levelet kaptak.

Összegzem a mondanivalómat: elég volt a téma körüli hallgatásból! A világ jelentős része már foglalkozik a vakcinakárosultakkal. 

Ez az egyetlen emberséges és tisztességes magatartás, ha már az idő kerekét nem tudjuk visszaforgatni. Sajnos.

Sokat tanultunk megint. És még mennyit fogunk, Istenem!

Forrás: Magyar Nemzet

Szerző
Fricz Tamás

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!