FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZET TAGJAIHOZ!

„Védelmezd a Himnuszt, nemzetünk legszentebb imáját!”

A Magyarság számára 2018. Karácsonyán a Pécsi Székesegyházból a DUNA Tv- ben közvetített Szentmise után nem hangzott el nemzeti himnuszunk. E figyelmeztető minta értékű mulasztás nem volt egyedi jelenség. Némely más templomban is ugyanez fordult elő.

Számunkra, – a nemzetünkhöz ragaszkodók számára – ez úgy hat, mint amikor az egyik államfő újévi köszöntőjekor hiányzott a nemzeti zászlónk, amit nem hagytunk szó nélkül, de meg is lett a foganatja.

Ne hagyd a nemzetet elszakítani az egyháztól!

Ne higgyünk annak a jól hangzó magyarázkodásnak, hogy a Nemzeti Himnuszt és a Karácsonyt egymástól el kell választani, mert a himnusz zavarja a bensőséges elmélyedést, a megszületett Kis Jézus ünneplését. Vallásunk szerint ugyanis Istent nem magunkba zártan ünnepeljük, hisz’ Vele és közösségeinkkel együtt valljuk meg összetartozásunkat.

Vegyük elejét a tévedésnek és tisztázzuk: a himnusz eléneklése nem része a liturgiának, hiszen az a mise után történik meg, és azzal semmiben sem ellenkezik.  Ezért az ősi szokás szerint megengedett, sőt a nemzet által meg is követelt esemény, ami nem sértette és nem is sérti a Szentmise, illetve az Istentisztelet végzésének rendjét, hiszen az nem a mise közepén történik meg, hanem a mise után.  A nemzet tagjai számára Karácsonykor nem lehet felemelőbb élmény, mint az, hogy a misét követően a Karácsony misztériumával feltöltekezve elénekeljük nemzeti Imánkat.

A magyar nemzet keresztény nemzet! Ha nemzeti érzésünk elszakad keresztény mivoltától, megszűnik magyar nemzetnek lenni, mert a nemzetünk nincs kereszténység nélkül, és keresztény mivoltunkban magunkra maradunk.

Ne hagyjuk hát a nemzeti összetartozás közös megélését elszakítani a közös imától! A nemzetünkért való közös ima nem szorulhat a templomok falain kívülre! Mert ahogyan a hit megvallása: a vallás sem magánügy, úgy az Istennel és egymással való összetartozás megvallása és a közös ima sem az.  Ne engedjük, hogy ezt  bárki is megváltoztassa!

Ezért felhívunk mindenkit, aki az újévi misén részt vesz,

– ha azt tapasztalja, hogy a kántor a Szentmisét követően nem vezeti fel a himnuszt, még mielőtt a hívek elindulnának, kezdje el énekelni azt! Tegye bátran, mert követni fogják.

– Ha teheti, még az újévi mise előtt hívja fel a kántor figyelmét arra, hogy a himnusz felvezetése évszázados nemzeti elvárás, és a nemzet egyházba vetett bizalmát erősíti.

– Ha az itt kifejtettekkel egyetért, amilyen gyorsan csak lehet, küldje tovább, akinek csak tudja!

 Magyar Vitézi Rend

A 2018. karácsonyi Szentmise itt tekinthető meg:  https://www.mediaklikk.hu/video/karacsonyi-ejfeli-mise-kozvetites-pecsrol-2/

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!