Feketeöves hazudozók

Kezdjük ott, hogy azért nem kellett olyan nagy oknyomozó tehetség a leleplezőnek szánt videó felkutatásához, hiszen az május 24-e óta látható a PolgárPortál címoldalán. (Néhány centivel e cikk alatt, balra.) Másrészt mi rossz van abban, hogy a miniszter is felismeri, a tízezer tagot számláló és 400 egyesületet tömörítő Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) megérdemel egy önálló internetes portált és azt (szerény) támogatásban részesíti? És mi furcsa van abban, hogy mivel a CET nem jogi személy, ezért a támogatási kérelmet az egyik tagszervezet nyújtja be? Mi titok, sanda szándék húzódhatna emögött?

A válasz nagyon egyszerű: semmi. Csakhogy a mi Nagy Anonymusunk magából indul ki. Miközben a cikkben megtámadott Csizmadia László, a CET és a NEA elnöke mindkét pozícióját fizetés nélkül tölti be (talán a NEÁ-nál kap havi kevesebb mint harmincezer forint költségtérítést) és eddig a sok sárdobálás ellenére sem tudtak olyan vádat összehozni ellene, amely a közpénzekkel kapcsolatban a tisztességes szándékot a legkisebb mértékben is megkérdőjelezi, a vádlóról ez már a legkevésbé sem mondható el.

Ha megnézzük a hozzá kapcsolódó szervezetek állami támogatását abban az időszakban, amíg Nagy Ádám a NEA elődje, azaz a Nemzeti Civil Alap élén állt, csinos kis összeget kapunk: 2008 és 2010 között az Új Ifjúsági Szemle Alapítvány, a Palócvilág Alapítvány, a Civil Szemle Alapítvány, az Ifjúságszakmai Társaság Alapítvány, az Infonia Információs Társadalomért bla bla hosszúnevű Alapítvány és az Információs Társadalom- és Trendkutatásért Alapítvány (a neveket olvasva a világért sem gondolnánk, hogy egyetlen többcsápú szervezetről van szó) összesen 21 és fél millió forintot nyalt fel az alapból. Még a veszedelmes ellenzéki időkben, azaz tavaly is kaptak 2,3 milliót.

Hogy világos legyen: ma a NEA elnökének szervezetei egyetlen fillért sem kaphatnak, így például a Csizmadia László által irányított, amúgy tízezreket, ha nem százezreket megmozgató Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány sem pályázhat. Nagy Ádám, akarom mondani Anonymus tehát olyan magatartást kér számon a NEA elnökén, amit ő egyetlen percig sem követett.

Jól tudjuk, miről van itt szó: történelmi tény, hogy az állambiztonsági szolgálatok ügynökeinek utolsó feladata volt a demokratikus pártokba és civil szervezetekbe való beépülés. A civil szférára az egykori KISZ-vezetők egyenesen mint a politikai túlélés egyetlen lehetőségére tekintettek. Ezt a koloncot cipeltük magunkkal húsz évig. Ne felejtsük el, hogy az MSZP-SZDSZ-kormányzás kegyeltje, az NCA főokosa Nagy Ádám előtt az az „Európa Házas” Barabás Miklós volt, aki a Történeti Hivatal ügynökaktáiból már Nádházi Emilként köszön vissza és akire a balliberális kormányzás idején szintén bőséggel hullott a közpénz. Itt már nem is tízmilliókról, hanem milliárdokról van szó. Nem mellesleg, Nagy Ádám tevékenységét a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgálta.

Ez a társaság, a múlt kis körei értékelhetetlen, hasznavehetetlen projektekre csakliztak el felfoghatatlan összegeket. Ugyan nem NCA-pénzről van szó, de ha már a PolgárPortál havi százezreit kritizálja Anonymus úr, nézzék csak meg, hogy a balliberálisok milyen lapot csináltak nyolcvanmillió forintért a civileknek: a semmire sem használható és összesen alig egy évig működő civil.info.hu -t.

Szóval ne a róka prédikáljon a tyúktolvajlás elleni harcról. Nem tudom, hogy Önök hogy vannak vele, de én már nagyon unom a múlt szuperegójú arcait.

Huth Gergely
felelős szerkesztő
PolgárPortál

 
Forrás: http://polgarportal.hu/
Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!