Fagyi olasz módra

A civil társadalom egyre világosabban látja, hogy a polgárok szava csak a kiírt országgyűlési választások eredményeként érvényesülhet.

Fölösleges demokráciáról beszélni, ha a különböző pártok a hatalom megszerzésének reményéért, népszavazás nélkül a parlamenti ciklusokon belül érdekszövetségeket köthetnek.

Az olasz kormányválság világossá tette, hogy a polgárok akaratának kikerülése nem okoz fejfájást a megélhetési politikusoknak. Helyzetüket könnyebbé teszi, ha elgondolásaikra még törvényi passzus is lehetőséget ad. A parlamentben lévő pártok képviselői nem törődnek a ciklus alatt a civil emberek többségének változó akaratával. Érdekük, hogy a lehető leghosszabb ideig élvezzék hatalmukat, és növelhessék egzisztenciális javaikat. Igaz, hogy a közvélemény-kutatások éreztetik népszerűségük hanyatlását. Ha odafigyelnének, az emberek hangulata is iránymutató lehetne számukra. Félnek attól, hogy a választók adott bizalmukat megvonják. Ragaszkodnak ahhoz, hogy a választási ciklus alatt képviselőik helye bebetonozott maradjon. Ezt erősíti, hogy a választói érdekeket semmibe vevő képviselők vissza sem hívhatók.

Az európai demokráciát kikezdte, hogy egyes politikai pártok és vezetőik kényükre-kedvükre fittyet hányhatnak a népfelség írott és íratlan szabályaira. A demokrácia e súlyos betegségét jól példázza Olaszország jelenlegi helyzete. Láthatjuk, hogy ez a betegség miként rombolhatja a társadalom egészséges szövetrendszerét. A történelem azonban igazolja, hogy a népek immunitása előbb vagy utóbb felülkerekedik a vírushordozókon. Sorsuk nem lehet más, mint a karanténba zárás.

Felmerül a kérdés, hogy amikor a képviselők szembefordulnak megbízóikkal, miért kell ezreknek, akár millióknak az utcára vonulni és nyomást gyakorolni a bizalmat már nem élvező kormányra és pártokra. Valódi demokráciában nem lenne fenntartható olyan kormányzás, amitől a többségi civil társadalom bizalmát megvonta. Olaszországban ez történt, hogyha a kisebbségbe kerülők elfeledkeztek az erkölcs prioritásáról. Az illegális migrációtól az olaszok féltik családjaikat, munkahelyüket, életük nyugalmát. Joggal teszik, hiszen az embercsempészek bandáival szerződött NGO-k ma már nemcsak a félrevezetett migránsokat küldik hullámsírba, hanem hazájukban élő őslakosságot is veszélyeztetik. Salvini szembe mert nézni az igazsággal, olyan kormányzást akart, ami a legitim demokratikus választások alapján a népfelség betoncölöpén nyugszik.

Véleményem szerint az új olasz kormány gyorsan elpárolog a közéletből. A népszavazást elutasítók és egymással kiegyező pártok forró platnira öntöttek vizet. A keresztény igazság legyőzi a pártkufárok hatalmi törekvéseit, és a józan olasz polgárok nem engedhetik, hogy a senki által meg nem választott kormány gazdasági és pénzügyi csődbe vezesse az országot.

A brüsszeli szocliberálisok és Macron gyenge Olaszországot szeretne, amely kiszolgáltatottá válik az általuk áhítozott európai szuperállamnak. Giuseppe Conte félrerántotta az olasz hajó kormányát, és háborgó, zavaros vizekre vezette Olaszországot. Saját népe ellen fordult a régi-új miniszterelnök.

Magyarországon is volt hasonló helyzet, amikor 2009-ben az új választások helyett Gyurcsány a szocliberális Bajnait ültette a miniszterelnöki székbe. Szerencsénk van, mert mi már tudjuk, hogy mi lett ennek az eredménye. A népeket nem lehet sokáig félrevezetni, így az új olasz kormány napjai meg vannak számlálva.

Szerző: Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnöke

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190903-fagyi-olasz-modra

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

“Fagyi olasz módra” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Egyetértve a Csizmadia László Úr által leírtakkal , de még kiegészítve az alábbi észrevételemmel!

  Az ellenzéki pártok egyre inkább rákapnak fenti cikkben írtakkal, hogy így kitudják játszani
  a választópolgárok választásokon kinyilvánított akaratát ! Mindegyik – különösen a még soha a hatalom közelébe sem jutottakat – nagyon szeretnének az általuk óhajtott és csak mézes-bödönnek képzelt hatalom gyakorlóinak körébe terpeszkedni! Semmi nem érdekli és semmire nincsenek tekintettel annak reményében hogy ott lehessenek ! Ez persze a rég elutasított és bukottakkal is így van ! Mindannyian úgy gondolják, hogy csak kerüljünk oda és akkor majd mi (én ) megmutatjuk ! Persze degeszre tömhetjük zsebeinket !
  Arra nem gondolnak, hogy gyözelmükkor már a koncként kezelt hatalmuk osztozkodásának közepette elvéreznek a csak valamivel kevesebbet kapottak !
  A legnagyobb baj ebben az ocsmány fondorlatoskodásban, hogy eme kisded játszadozásaik ideje alatt is már az országok lakossága a választóik akaratának sunyi kijátszásával hatalmas kárt szenvednek ! Már az osztozkodásaik, vitáik alatt úgy a hatalom megszerzési idejében mind közvetlen utána az ország többnyire béna kacsaként létezhet ! Ám- mint Olaszország eklatáns példáján is látható – akár életre, de mindenképpen viszonylagosan is olyan hosszú időre tudják meghatározni kedvezőtlen változás tekintetében az ország állapotát ami akár visszafordíthatatlan meghatározó állapotokat idézhet elő! Sőt többnyire idéz is! Olaszország a szomorú példa!a mostani koalícióval a nagy többségű állampolgári szavazattal elküldött szocialisták – mintha mi sem történt volna tesznek mindent ugyan úgy, ahogy és amiért őket elküldték a hatalomból már – nem oly rég ! Az oka pedig a köbre emelkedésével(migráció) a sok tengerbe, na meg amiről soha nem beszélnek: ugyan annyian a sivatagban halnak meg , a nagy nagy szociál-liberális egyoldalú felfogású szolidaritás nevében!
  Ezen dolgok annyira súlyosak – a választók nagy hányada fel nem ismerése okán is- hogy a bekövetkezésükkor fejbevert bamba és esetleg dühöngő értetlenséggel merednek az addigra akár végzetessé válható állapotok láttán !
  fentiek megalapozott okokként mindenképpen a parlamentek – de legalább a mienk – azonnali tárgyalását és választási törvény egyértelművé tett passzusával meg kell erősíteni
  – ezek szerint külön – az országos választások kizárólagos érvényességi fenntartásának érvényességét csak az adott választási téma rögzítheti és annak más módon való a választás tartalmának megváltoztatása nem lehetséges, és az arra irányuló minden kísérlet választási csalás és annak jog és büntetőjogi következményeit kell eredményeznie !

  Duma László

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!