Ne feledjük, hogy Gyurcsány Ferenc, puccsra specializált volt miniszterelnök 2004-től teljes jogú vezére volt az MSZP-nek is, amely a rablóprivatizációt önös érdekei alapján működtette. Az ÁSZ 2006-2009-ig terjedő jelentései az ÁPV Rt és az MNV Zrt kapcsán a bűnvádi eljárások lehetőségeinek sokaságát vetette fel. Nem véletlen, hogy a CÖF-CÖKA feljelentése már 2010-ben felhívta az ügyészség figyelmét a visszaélésekre. Arra azonban senki sem gondolt, hogy a hat éves fokozott ügyészségi felügyelet mellett zajló nyomozás végül eredménytelenül zárul. Az ÁPV Rt-t is érintő, 2006-ban hozott vagyontörvény azt szolgálta, hogy a végrehajtásért akkori felelős, Veres János pénzügyminiszter eltüntethesse a rablóprivatizáció és a korrupciós szerződések nyomait.

Most megtörtént a könnyen rászedhető, megvett, jogutód MNV Zrt két felelősének elítélése. Gyurcsány koncepciós perről beszél, nagyképűen kijelenti, hogy valójában a bírósági ítélet ellene irányult. Mázlista szabaduló művészként valóban kicsúszott az igazságszolgáltatás markából, az is valószínű, hogy ebben az őt szolgálók is támogatták. Nem kétséges az sem, hogy ha ez nem történik meg, őt is érintő, sokkal szigorúbb ítéletek születhettek volna, mint most a sukorói ügyben. Megdöbbentő azonban, hogy Gyurcsány ahelyett, hogy meglapulna, MSZP-s és SZDSZ-es érintett társaival együtt fenyegetőzni merészel. Bezzeg csendben volt, amikor ki tudja hogyan és kik kihúzták a slamasztikából, akkor nem bírálta a független igazságszolgáltatást, mert neki muzsikált. Most szerinte ugyanez a hatalmi ág akár akasztást is érdemelne.
Miért is?
Mert csicskásait elítélték. Szerinte a háromhatalmi demokratikus berendezkedés csak akkor fogadható el, ha következetesen őket szolgálja.

Jó lenne, ha megtanulná, hogy egy bukott politikus, ráadásul miniszterelnök, népével és az annak akaratából működtetett államrendszerrel szemben alázattal tartozik. De aki kormányfőként elsősorban saját zsebére volt tekintettel, miközben az okozott károkat az ország népével fizettette meg, örüljön, ha megúszhatja a felelősségre vonást és hallgasson, mint a sír!

Csizmadia László