Facebook bejegyzés

Szávay István szerint a Jobbik azért tartózkodott a szavazástól a Civil Törvény elfogadásakor, mert például a CÖKA nem köteles a jövőben sem beszámolni pénzeszközei felhasználásáról. Ez megint egy óriási blöff és hazugság, hiszen több 10 ezer civil szervezetnek kell, így nekünk is, a törvény szerint éves pénzügyi beszámolóval számot adni.

Nyilvánosan működő civil szervezetek minden év május 31-ig kötelesek megjelentetni honlapjukon vagy bírósági letétbe helyezni éves mérlegüket és közhasznú jelentésüket. Ezt teszi folyamatosan a CÖKA is. A jobbikos pártalapítvány kiemelt támogatottja, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány (KMA) mai napig nem jelentette meg mérlegét, beszámolójelentését a honlapján. Miért is? Egyszerű, mert nincs honlapja.

Kellemetlen arra gondolni, hogy a KMA egy jobbikos kifizetőhely, ahol a kuratórium tagjai szinte egytől egyig jobbikos vezető pártfunkcionáriusok és esetleg az eseményekhez közvetlen asszisztálnak. Bár kevesen fordítanak arra figyelmet, hogy a bírósági letétbehelyezést követően majd a KMA mérlegét lekérjék, mi azonban nem fogjuk ettől visszatartani magunkat.

Olybá tűnik, hogy a KMA fedett szervként, a nyilvánosság elől menekülve, Kovács Béla példáját követi, azaz, addig lapul, míg lehet. Nem tagadható, hogy az N1 TV, a Barikád és sok más, Jobbik által támogatott szervezet csak pártpolitikával tudja fémjelezni munkáját.

Szávay urat a Jobbik a vezetőségből kijjebb rudalta, ezért most úgy próbál ismét felkapaszkodni, hogy homokot szór a valóság nagybácsi szemébe.

Tény azonban, hogy a Jobbik utcasarki plakáthelyekért adta el a pártot és „Vona-i lelkiismeretét”, meg sem kérdezve saját támogatói véleményét.

Az ilyen barter-üzlet sem kerülheti meg az ÁFA befizetéseket, mert mindennek van ára, amit bizony kötelező a könyvelésekben szerepeltetni.

Várjuk tehát a Jobbik válaszát, miből és mennyiért vette meg a plakáthelyeket, azokat milyen számla ellenében, mikor fizette ki, és szolgáltatója az ÁFÁ-t szerepeltette-e a havi bevallásában. Reménykedünk, hogy nem történt meg az adóhatóság megtévesztése, Szávay képviselő úr kíntornázása a médiában azonban takargatnivalóra utal, és egyenesen kacagtató.

Mi viszont büszkék vagyunk arra, hogy a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány átfogó ellenőrzése a 2014-2015-ös évre vonatkozólag kiállta a szabályosság próbáját. Ez azt is jelenti, hogy a CÖKA az onnan kapott támogatással a törvényi előírások szerint elszámolt.

Amikor a Jobbik módszeresen és már sorozatosan tartózkodik a szavazásnál, egyre feltűnőbben igazolja hűtlenségét nemzetünk iránt. Emellett úgy tűnik, hogy a Szávay dadogó gépezetből folyik a fékolaj.

Csizmadia László

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!