Az RTL kérdezte, mi válaszoltunk

Tisztelt Civil Összefogás Fórum!

A mai híradóban foglalkozunk a tegnap elfogadott civil törvénnyel, amelynek kapcsán a Kétfarkú Kutya Párt egy akciót hirdetett. Össze akarnak gyűjteni 7,2 millió forintot, amellyel külföldről támogatnák a CÖF-öt, hogy regisztrálnia kelljen magát, és fel kelljen tüntetni a megjelenésein, hogy külföldről támogatott szervezet.

Ezzel kapcsolatban kérdezném a CÖF illetékesét egy rövid, akár telefonos interjúban. Amennyiben ma nem tudnak nyilatkozót biztosítani, úgy írásos választ kérnék az alábbi kérdésekre:

Mit szólnak a kezdeményezéshez?

Fogadnák, vagy visszautasítanák a támogatást?

A CÖF szerint megbélyegző-e a civil szervezetekre nézve, hogy fel kell tüntetniük, hogy külföldről támogatott szervezetek, amennyiben 7,2 millió forintnál magasabb éves támogatást kapnak?

Az interjút délután háromig rögzítenénk az önöknek megfelelő helyszínen. Az interjú elkészítése nagyjából 10 perces elfoglaltságot jelent.

Üdvözlettel:

Litauszky Balázs

Riporter
RTL Magyarország
____________________________________________________

Tisztelt Litauszky Balázs!

Köszönjük megkeresését.

Ostobasággal és szakmai hozzáértés nélküli kijelentésekkel nem foglalkozunk, hiszen még az ajándékozást is kétoldalú szerződésbe kell foglalni, mi pedig nem kívánunk külföldről támogatást elfogadni.

2009 óta nem is fogadtunk el.

Ha mégis érkezne számlánkra ilyen, Kétfarkúak által küldött támogatás, azt azonnal, köszönettel visszaküldenénk a feladónak.

A törvényt minden civil szervezetnek be kell tartani.

A CÖF a törvényi célt támogathatónak tartja, honlapunkon az egyenlőség elve alapján már feltüntettük, hogy „Külföldről nem támogatott szervezet” vagyunk.

Amennyiben válaszunkat műsorukban felhasználják, csak úgy járulunk hozzá, hogy az szó szerint hangozzék el.

CÖF-CÖKA vezetősége

U.i.: Ha már a humornál tartunk, a kezdeményező kösse mindkét farkára az összegyűjtött adományt, mert ahogy látjuk, az mindent kibír.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!