Emelkedő keretösszeg

2020. március 25-én megjelent a kormány 1130/2020. (III. 25.) Korm. határozata a Vidékfejlesztési Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1248/2016. (V. 18.) Korm. határozat módosításáról.

A határozat a VP-20-2-16 A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működését szolgáló Technikai Segítségnyújtás Projekt keretében felhasználható keretösszeget 19,35 milliárd forintra emelte a korábbi 9,95 milliárdról.

A projekt célja, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működésén keresztül az érintettek Vidékfejlesztési Program végrehajtásában való részvételét fokozza és javítsa a vidékfejlesztési programok minőségét. Cél továbbá a vidék társadalmi-gazdasági fejlesztése, felzárkóztatása, a támogatási források hatékony felhasználása, a gyakorlat-orientált térségközi és nemzetközi kapcsolatok kiépítése, a magyar nemzeti érdekek és értékek európai képviselete. A projekt további célja az Európai Vidékfejlesztési Hálózatban együttműködő 27 tagország megismertetése a magyar fejlesztési eredményekkel, valamint a külföldi eredmények hazai vidékfejlesztő közösségekkel történő megismertetése.

Forrás: http://nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/jogszabalyok/235-jogszabalyi-osszefoglalo/101567-emelkedo-keretosszeg

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!