El a kezekkel hídjainktól!

Az orosz-ukrán háború megmutatja, hogy a hidak stratégiai jelentőségűek. Csatározások folynak elfoglalásukért vagy lerombolásuk a cél. Az utánpótlás vonalak biztosítása mindkét fél számára fontos. Elgondolkoztató, ha a hazai hadsereg saját hídjait támadja. Ugyanis ezeket majd újjá kell építeni, mégpedig lakosságuk adóforintjaiból. A háborús taktika káros hozadékainak mérséklése megfontolt, hosszútávú gazdasági elemzéseket is igényel.

Ukrajna újjáépítése előreláthatóan csak sokmilliárdos devizahitelből történhet. Erre fenik fogukat a bankok, a kiemelkedő nyereség hozamra spekulálva. A mielőbbi béke jelentősen csökkenthetné az ukrán nép eladósodását, amely a lakosság nagy többségének hosszútávú szegénységet jelent. Tényként megállapítható, hogy a háború költségei ukránok tízezreinek feje fölül viszi el házaikat. A kiváló minőségű földeken gazdálkodók, rosszul fizetett munkavállalókként maradhatnak. A vak is látja, hogy a modernkori gyarmatosítás minden eszköze a mai Ukrajnában mozgósított és fellelhető.

A folyókon átívelő hidak szerepe békeidőkben is kulcsfontosságú. Egyes pártok politikai kezdeményezése, koncentrálva hidakra, a kormányzat megdöntésére irányul. Emellett semmibe veszi a népfelség akaratát jelző választók többségét.

A polgári engedetlenség törvényes határait feszegetők, nem akadályozhatják a munkába siető emberek szabad mozgását. Mérhető károkat okoznak az állampolgároknak és hazánk gazdaságának.

A bolsevik kommunista rendszerek a társadalom fellazítását mindig módszeresen készítették elő. A Dunán átívelő hidak budaiak és pestiek közös alkotásai, a napi életet szolgálják és nem válhatnak pártok politikai céljának eszközévé.

El a kezekkel hídjainktól!

A békés emberek szabad mozgását, egyedi érdekeikért tüntető csoportocskák nem akadályozhatják. A közművek megtámadását szigorúbb törvényekkel szükséges védeni. Tudomásul kell venni, hogy a tüntetések szervezése költségekkel jár. A rendőrségnél bejelentve az előírásokat maradéktalanul be kell tartani. Ilyen például, ha a villamos sínekre vezénylik az embereket, akkor a felsővezetékeket ki kell kapcsoltatni. Mentők és orvosok jelenlétét hivatalosan meg kell szervezni. Elengedhetetlen a tüntetéseket szervezők névszerinti felelősségvállalása és a helyfoglalással járó költségek felvállaltatása.

 

Csizmadia László a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!