Egyívásúak

Gyurcsány Ferenc 2006-os önvallomása „Hazudtunk reggel, éjjel meg este” történelmi távlatokra megalapozta az MSZP megítélését, tágra nyitotta a magyar emberek szemét. A szocliberális kormányzás hosszas kínlódás után 2010-ben megbukott. Nagy árat fizettünk, mert ostobán hittünk azoknak, akik országnak világnak hazudtak. A korrupciós ügyletek bajnokai ezután rövid ideig visszahúzódtak rókalyukaikba, számolgatva a népük megnyúzásából származó gazdagodásuk eredményét. Sajnos folytathatták luxus életüket, és azt remélik, hogy az emberek elfelejtik a hazát elárulók, offshore lovagok, pártpénztárosok, rabló privatizálók társadalomellenes bűneit.

A 2018-as országgyűlési választásokra ismét megjelentek. Visszatérésük csak akkor lenne lehetséges, ha elfelednénk a súlyos sebeket okozó ostorcsapásaikat.

A hatalom visszaszerzéséért vagy újonnan történő megszerzéséért az ellenzéki pártok, ideértve a Jobbikot is, azonos módszerekkel operálnak. Megpróbálják a legitim kormányzással működtetett jogállamiságot biztosító állami intézményrendszert hazugságokkal, képtelen, nem bizonyított állításokkal lejáratni. Céljaikhoz szükségessé vált a társadalom összetartó többségének megtámadása, a mai politikai és gazdasági eredményességgel elégedettek elbizonytalanítása.

Példaként felmutatható a Jobbik, ami maga körül forgolódva, szédülten és identitását sutba hajítva legfőbb ellenségének a CÖF-CÖKÁ-t tekinti. Céljainak elérésére Szávay Istvánt, pártjában is lefokozott egoista figurát nevezte ki akciós kapitánynak. A Jobbik nap, mint nap érzi a valódi civilek támogatásának hiányát, téves elképzeléseinek megvalósítását csak ígérgetéssel és Júdás-pénzek csalijával, valamint önmaga eladásából tudja pislákolva életben tartani.

A CÖF-CÖKA ezzel szemben az a civil szervezet, amely élvezi a nemzeti érzelmű polgári társadalom kitartó partnerségét. Több ezer közösség figyeli mondanivalóinkat, elfogadja szolgáltatásainkat, tiszteli elkötelezettségünket, hűségünket, eredeti identitásunk őrzését. Mozgalmunk nem kérész életű, a pártok versenyében közvetlen nem veszünk részt. Ugyanakkor élünk a szólás és véleménynyilvánítás szabadságával. Konstruktív hozzáállással, a közjót szem előtt tartva, a közhasznúság útján közlekedünk.

Szávay képviselő úr, mint kinevezett naszád kapitány az elszabadult hajóágyúk kezelőjévé vált, miközben a CÖF-CÖKÁ-ra céloz, a levegőbe lő, találatainak száma nulla. A lőszerek egy része azonban saját hajóján robban, jelentős károkat okozva a személyi és felszerelési állományban. Tízes körnek látja a CÖF-CÖKA 2016 végén megjelentetett, Gy.F.-et és Vonát „Egymásra találtak” feliratú plakátjának háttér finanszírozását. Kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy az MVM, mint állami vállalat támogatta a plakátok megjelentetését. Sorra bukja el téves, saját módszereikre alapozott feltételezéseit.

Pár héten belül állításából szemben kiderült, hogy a CÖF-CÖKA megalakulása óta nem kapott állami támogatást minisztériumoktól, azok intézményitől, a NEÁ-tól, és az NKA-tól sem. Ennyi hendikep józan embernek már elég lenne, és fejét lehajtva kérne bocsánatot a rágalmazásokért. Őt azonban más fából faragták. Politikai kultúrát és etikát nem ismerve, önös érdekeit szolgálva pályázik ismét a Jobbik felső vezetésére.

Tényként állapítsuk meg, hogy az MVM, társadalmi felelősségét átérezve, az Ügyészség megállapítása szerint is a törvényi előírások betartásával cselekedett, amikor a CÖF missziója mellé állt. Érdemes összevetni ezt a missziót a Jobbik kizárólagosan közpénzből történő munkálkodásával.

 • Reklámoztuk, reklámozzuk a közjóért tevékenykedő, körülbelül 65 ezer civil szervezet támogatási lehetőségét, a polgárok jövedelem adójának 1%-os felajánlását serkentve.
 • Segítséget nyújtunk a falusi kistermelői közösségek alapításához, ezzel párhuzamosan a családi és kisvállalkozások létrejöttéhez. Munkálkodunk a rövid élelmiszerláncok gyakorlati megvalósításán a helyben fogyasztás érdekében.
 • Kiemelten kezeljük a gyermekek korszerű táplálkozásának feladatrendszerét, táplálkozásbiológiailag komplettált ételek technológiai és receptúra leírásait adjuk közre, gasztronómiai bemutatókkal járjuk az országot.
 • A közkonyhák számára kiírt pályázatokhoz önkéntes munkával szakmai segítséget nyújtunk.
 • Az önkormányzati konyhák második műszakjának bevezetéséhez, gyorsfagyasztott egészséges élelmiszerek előállításához piaci lehetőséget teremtünk a magyar üzletláncok készséges közreműködését biztosító stratégiai szerződésekkel.
 • Az önkormányzati konyhák második műszakos, gyorsfagyasztott élelmiszer termelésével nemcsak bevételekhez juttatjuk az intézményeket, hanem helyben új munkahelyeket is teremtünk.
 • A szellemi honvédőktől kapott megbízásunk szerint lengyel és civil közösségekkel szervezzük az európai uniós szellemi honvédelmi mozgalmat. A nemzetben gondolkodó polgárok számára a civilitikát megalapozó szimpóziumot tartunk, remélve, hogy 2018-ban megalapíthatjuk az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácsot.

Az MVM-el kötött szerződésünkön túl havonta működtetjük civil akadémiánkat, segítjük CÖF klubjaink működését, partner civiljeink hangját felerősítve üzeneteket juttatunk el az uniós intézményrendszerhez, nem feledkezünk el karitatív feladatainkról, adományokat gyűjtünk jótékonysági cselekedeteinkhez, kiemelten kezeljük a bölcsődék, óvodák és iskolák támogatását.

Nézzük, hogy mit tesz a Jobbik közpénzekből fenntartott pártja, onnan fizetett pártvezetőik és országgyűlési képviselőik.

 • Jobbikos pártalapítványukból pártpolitikájuk szolgálatát végző alapítványokat támogatnak, példaként említve a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványt, amely szemben az SZPMA-tól 2015-ben nekünk nyújtott 40 milliós támogatással, 105 millió forintot adott át a jobbikos pártvezetők által megszállt kuratórium vezette társaságnak, amely többek között az N1 Tv-n és más egyesületeken keresztül a kormánydöntést tekinti fő feladatának.
 • Tekintve, hogy nem bírnak jelentős civil támogatással, pártjukat egy oligarcha irányítása alá helyezték, és sarki plakátokért feladták eredeti elképzeléseiket. Kofák módjára végrehajtott piaci üzletelésük felveti az adóelkerülés, a tiltott pártfinanszírozás és a versenyjogi szabályok megsértésének lehetőségeit.
 • Nemzettudatuk kisiklott, mert nem álltak ki a kötelező kvóták elutasítása mellett.
 • Euro-szkeptikus állásfoglalásuktól elfordulva, Brüsszelnek ígérik az újkori illegális honfoglalók befogadását.

Állapítsuk meg, hogy ez a Jobbik már régen nem az a Jobbik.

Remélem, hogy elemzésem elérte az ismert „torpedó játék” célját, amelynek a lényege „talált, süllyedt”! Megerősítve látom a 2016-os plakátunk mondanivalóját, miszerint a hazudozás nagymesterei Gy. F. és Vona egymásra talált.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!