Civil vélemények

MEGFELELŐ FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK ?
Az Európa Tanács (ET) médiaügyi főtitkára a norvég Thorbjorn Jagland budapesti tanácskozásán azt kifogásolta, hogy a magyar médiában nagy a kormány befolyása és hiányoznak a megfelelő fékek és ellensúlyok!
Én valamit nem értek: Mi az, hogy megfelelő fékek és ellensúlyok?  Kinek kell megfelelni? Miből derül ki, hogy az ellensúly elég, vagy kevés? Nálunk demokratikus választás volt és ennek megfelelő képviselő létszám intézi az ország ügyeit! Nehogy már a DK „Gyurcsányostul” ugyanakkora irányítási joggal rendelkezzen, mint a Fidesz a kétharmados többségével!
Úgy tudom a demokráciákban a NÉP (demosz) többségének a véleménye irányít. Ha minden magyarországi pártnak, vagy a parlamenti pártoknak egyenlő irányítási joga volna, függetlenül az őket támogatók számától, AKKOR MI CÉLJA LENNE A DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSOKNAK ???

MIÉRT NAGY MA A NYOMOR!?
Az bizony nagyon fájó tud lenni, ha valaki nem kapja meg a jogosnak vélt ellátást, akár fiatal, akár idős korban. De ha a saját háztartásában pontosan tud dönteni, hogy pl. 100.000Ft bevételből nem költhet el 150.000Ft-ot, esetleg csak úgy, hogy kölcsönnel egészíti ki, akkor azt is tudomásul kell venni, hogy bármilyen jogosak a követelések, nem költhet az állam sem többet, mint amit az adókkal beszed tőlünk!
Olyan újabb kölcsönökkel megoldani a mai problémákat, amit majd évek múlva kell visszafizetni az unokáinknak, az nem megoldás, hanem az utódaink terhére elkövetett aljas lopás! Amit ma nekünk kell törleszteni, azt korábban lopták el tőlünk! Közzé teszek egy példabeszédet, ami talán segít a tisztán látásban.

PÉLDABESZÉD HIVATÁSOS  HŐZÖNGŐKNEK
Én, mint született ősbaloldali nem dicsérem Orbán Viktort, de nem is szidom, mert a helyére ajánlkozók már bizonyítottan károsabb munkát végeztek! Jelenleg nem tudok nála alkalmasabbat. Az MSZP-t semmiképpen. Baloldalinak csak hazudják magukat, már rég átvette a vezetésüket a spekuláns tőkések krémje! Indoklásul egy kis példabeszéd.

Volt nemrég egy szakácsunk, aki kiválóan főzött, de kis idő múlva kiderült, hogy a jó ebédek sokkal többe kerültek, mint a családi kasszából erre szánt pénz. Mire észrevettük, kiürült a kamra és a boltos is a hitelleveleket lobogtatta kiszolgálás helyett. A család nagy többségű szavazatával, lecseréltük a szakácsot, de a kiürült kamra újra töltése rengetegbe kerülne és a boltos is csak a régi adósság törlesztése után hajlandó kiszolgálni bennünket. Sajnos nehezen tudom meggyőzni a család koplalás miatt hőbörgő tagjait, hogy ebben a kétségtelenül kellemetlen helyzetben nem az a jó megoldás, hogy az új szakácsot szidjuk az üres konyha miatt, hanem minden erőnkkel segítsünk neki újratölteni, hogy UTÁNA ismét jobban élhessünk.
NEM OKOS DOLOG EGY MÁS ÁLTAL KIÜRÍTETT KONYHA GAZDASSZONYÁT SZIDNI A SOVÁNY EBÉD MIATT !
KÜLÖNÖSEN ALJAS DOLOG, HA AZOK LÁZÍTANAK LEGHANGOSABBAN, AKIK KIÜRÍTETTÉK!!!            

SZÉL  ELLEN  NEM  LEHET…..
Szerintem egyet soha nem hagyhatunk figyelmen kívül: azt, hogy világ gazdasági és pénzügyi rendszerében mi egy olyan kis pont vagyunk, mint az elefánton a bolha! Bármennyire igazságtalan és kellemetlen, ezen nem tudunk mai erőnkkel eredményesen változtatni! Hangosan kiabálhatjuk a magunk jogos sérelmeit, de a megoldásuk érdekében, egyeztetni kell a világ mai pénzügyi uraival. A bolhának –  bizony az elefánttal!
Az csak a Bibliában fordult elő, hogy Dávid legyőzte Góliátot. Aki ezt (sem) nem veszi tudomásul, nagyot kockáztat, hogy Góliát a kezében lévő óriási hatalommal a fél világot ellenünk hangolja (hazug vádakkal) és bizony ebből sokkal nagyobb kárunk származik! Mai kormányunknak ebben a nemzetközi helyzetben kell ügyes érvekkel, apró lépésekkel előbbre juttatni az országunkat, a viharos ellenszelet minden eszközzel megpróbálva lecsendesíteni!
Ne feledjük a régi magyar közmondást: „szél ellen nem lehet…”
Legalább okosan keressünk egy nagyobb „védő” fatörzset segítségül!
Kormányunk most ezt teszi: Keresi a segítő keleti fatörzseket! Erősen más lesz a helyzetünk, ha megtalálja! De addig nyugalom!
Sztrájkokkal, tüntetésekkel ne forduljunk ellene, mert visszajönnek az ellenszelet viharrá gerjesztők!  Akkor süllyedne igazán mélyre a magyarok hajója!

 

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!