Egy követ fújnak

Közérdekű iratigénylést nyújtott be a CÖF–CÖKA a főpolgármesternek a Városháza eladásával kapcsolatos levelezés, ügyintézés megismerése céljából

Reméljük, hogy működésük során betartják az iratkezelés, -iktatás szabályait. Naivak nem vagyunk, de úgy véljük, hogy nem lehet csak szóban és tenyérbe csapva elintézni a Városháza eladását.

Az intézményben jelenleg több száz becsületesen dolgozó hivatalnok tudja, hogy a vezetés befeketítette szorgos munkájukat, ezért ők is szenvedik a közvélemény bírálatát.

Szívtelen, erkölcstelen dolog tudtuk nélkül kihúzni alóluk a széket, megszüntetni munkahelyüket. Karácsonyék titokban, a fejük felett intézkedve ezt kívánták tenni. Ezután a dolgozók joggal tekinthetik Anonymust barátjuknak, így aztán nem csodálkozhatunk majd, hogy a pártmutyikról egyre több információ kerül napvilágra. Az iratigénylők remélik, hogy az ingatlaneladások kapcsán nincs titkosítás, és az esetleges bűncselekményekre utaló dokumentumok nem válnak kámforrá vagy egy véletlen tűzeset miatt a helyi tűzoltóknak sem lesz feladatuk.

Budapest Városházának eladása a nemzet polgárainak egyetértése nélkül nem valósulhat meg! A főváros emblematikus épületeinek sorsát illetően a magyar adó­fizető polgárok, éljenek vidéken vagy Budapesten, elvárhatják az egyenes és azon­nali információkat azoktól, akik erről dönteni szeretnének.

A főpolgármester, reméljük, ideiglenes háza táján eluralkodott a karácsonyi vásár hangulata. Bukott pártemberek sokaságának közreműködésével elkezdődött Budapest kiárusítása. A lakosság láthatja, hogy a hataloméhes, magát liberálisnak mondó társaság, ha helyzetbe kerül, máris fosztogatja a kincstári ezüstöt. Igyekeznek, mert az elsíbolt pénz a 2022-es választások megnyeréséhez kell. Azután az emberek kanalazhatnák a feketelevest, mint 2010-ben.
Az érintett elvtársak zsebe tele lesz, miközben a külföldről érkező segítségért az ország újbóli kiárusításával terülj-terülj asztalkát biztosítanak Bajnai közvetítésével a nyugati pénzhatalmasoknak. Állapítsuk meg, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Lötyögnek a küllők Karácsony biciklijében. Sorsa az áldozati bárányé. Ha veszít az ellenzék, márpedig úgy tűnik, ez a realitás, ők már akkor is jól jártak. Feltételezhető, hogy az áldozati bárány akkor sem fog mást tenni, mint bégetni. A báránybőrbe bújt társakról pedig már most tudhatjuk, hogy farkasok.

A külföldről választott szekundánsok kottájából játszik Márki-Zay Péter is, akit tartalékként, polgármesterként helyeztek el Hódmezővásárhelyen. Ez az ember kiválóan ért a gombatermesztéshez, hiszen Amerikából hazahozott egy jól működő franchise rendszert, és ezt a választókkal rögtön közölte is. Bemutatta, hogy a trágyázáshoz szakismeretekkel rendelkezik.

Mindaddig, amíg Karácsony futtatására volt esély, Gyurcsányné játszotta a statiszta szerepét. A színdarab első felvonása után elmaradt a vastaps. Elő kellett venni a B változatot, Márki-Zay Pétert. A biciklista sokba került, de külföldről az ellenzék támogatására ömlik a pénz. Gy. F. ilyenkor csak azt szokta mondani, hogy jobb, ha nem tudjuk, honnan. Akad persze Magyarországról is támogató, mint például Bige László, aki pénzért próbálja megvásárolni jövőbeni szabadságát.
A nemzeti kormány eltávolítására szövetkező oligarchák a nyugati médiumokat lepénzelték, és így jártak el az unió jogszolgáltatást végző intézményeinek befolyásolásával is. Nem sajnálják a pénzt a Soros György irányításával működő NGO-kra sem. Kiépítették a civil szervezeteknek látszó hálózatrendszert.

Pénzt nemcsak adni, hanem elvenni is lehet. Ezért az Európai Bizottság visszatartja a magyaroknak járó helyreállítási alapot, remélve a magyar gazdaság bedőlését, és ha ez mégsem következik be, akkor a jogállamisági eljárás lefolytatásától várják a magyar kormány eltávolítását.

Ha a magyarok belépnek egy közösségbe, a végsőkig kitartanak. Mi ilyenek vagyunk. Az EU-ba meghívásra csatlakoztunk. A közösséget második hazánknak tekintjük. A belépési feladatokat maradéktalanul teljesítettük. Akkoriban joggal érezhettük úgy, hogy az egyenrangú nemzetek sorához csatlakoztunk. Napjainkig nem mi változtunk, hanem új jelenségként fellépett az a zöld-liberális többségű pártpolitikai frakcióegyüttes, amelyik visszaél a lehetőségeivel.

Eltüntette a politikai jobb- és baloldal ideológiai vitapartnerségét, globalizálta a számára kedvező érdekviszonyokat. Végső céljaként a nemzetállamok helyett föderális birodalmat szeretne létrehozni. Felrúgják az alapszerződésnek az egyenrangú felekre vonatkozó szabályait, lopakodó törvényalkotással mindenkire ráerőszakolják hatalmi elképzeléseiket. E körből meríti a magyar ellenzék azon spekulációját, hogy akár feles többséggel megváltoztathatja, eltörölheti demokratikus alkotmányunkat. Úgy látszik, hogy egyik kutya, másik eb.

Varsóban az EU tizenkét jobboldali pártja kiállt az egyenrangú nemzetállamok közösségéért, és az át nem adott nemzeti szuverenitásukat továbbra is őrizni kívánják. Megfogalmazott zárónyilatkozatuk egyértelmű, szándékuk előre vélelmezhető, miszerint az unió jövőjét szeretnék formálni és államuk identitását megtartani. A föderális Európai Unió elképzelése ütközik az európai lakosság évezredes felfogásával, hagyományaival és színes értékeivel.

A nemzetek létét a népfelség elve garantálja, ezért a választópolgárok megkérdezése nélkül az egyoldalú pártpolitikai ambíciók előtt a demokrácia sorompója lezárul.

Magyarországon 2022-ben az ország­gyűlési választások kapcsán sem kérdés az EU-hoz való tartozás. A szemben álló ideológiai és párpolitikai nézetek egyikének érvényesülését a jogállamiság keretei között a választópolgárok döntik el. w

(A szerző a CÖKA kuratóriumának elnöke)

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20211209-egy-kovet-fujnak

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!