Egy aggódó szülő véleménye a pedagógus sztrájk ellen

Tisztelt CÖF !

Maximális felháborodottságom és elkeseredettségem miatt fordulok önökhöz megnyugtatásukban bízva.

Az utóbbi napok, hetek során felháborodással követem ’nagyrabecsült és tisztelt’ pedagógusaink család-és gyermekellenes cselekedeteit, egyértelműen politikai jellegű megmozdulásaikat, és megnyilvánulásaikat, amely káoszt és zűrzavart teremt a jobboldal legjobban védett és támogatott körében a gyermekes családoknál. A követeléseik jórészével lehet, hogy egyetértünk, de a tiltakozás módjával, a tervezett rendszeres és állandó munkabeszűntetéssel, az oktatás megbénításával határozottan nem. Sajnos úgy érzékeljük Budapesten lassan nincs olyan iskola, amely ne állt volna már be az egyértelmű politikai áll-sztrájk hullámba, és a jogtalan munkabeszüntetésbe. Pályaválasztás előtt álló gyermekemeket lassan nem tudom milyen iskolába is adhatnám bizalommal egyáltalán…. Vérlázítónak tartom cselekedeteiket, azt hogy beviszik a politikát az iskolákba, gyermekeink körébe, ellehetetlenítik az oktatást, a mindennapi gyermekfelügyeletet, mely a fő feladatuk lenne, gyermekeimet akadályozva érzem az oktatásban, nem beszélve micsoda terhet, napi gondot okoznak nekünk szülőknek munkahelyeinken. Ott bizonyára nem tolerálnák az ilyenféle magatartást….és rövidúton meglennének a fájdalmas következményei. Úgy gondolom maximálisan visszaélnek helyzetükkel a családok és gyermekeink kárára kihasználva a sajnálatos pedagógushiányt és hogy tömeges elbocsátásoktól emiatt nem kell tartaniuk. Ez aljasság! Adófizetői pénzből nem látják el kötelességüket, ehelyett a családokat rendkívül nehéz helyzetbe sodorják, és nem végzik el oktatási, nevelési munkájukat, feladatukat.

Sajnos döbbentem látom, hogy a jobboldal és semmilyen szervezete nem szólal meg az elkeseredett szülők tömegei nevében, nem történik tiltakozás, utcai megmozdulás ezzel szemben. Pedig mikor ha most nem különösen fontos lenne ezt kinyilatkoztatni, hogy érezzék a közvélemény jelentős része nem fogadja el ezt a magatartást, az oktatás tudatos politikai szándékból vezérelt megbénítását, a káoszt, a családok mindennapi életének megnehezítését stb. Egy békemenet erre nem lenne természetesen alkalmas, mivel gyors, és hathatós reagálás és kiállás lenne szükséges, és rendszeresen. Meg kell akadályznunk ezt a gátlástalan nyomásgyakorlást, amit a baloldal gerjeszt. Ellensúlyt kell mutatni, és erőteljesen ! Nem maradhatunk mindig csöndben.

Érdeklődöm tisztelettel, hogy a családok,gyermekeink a szülők védelmében tervez-e a CÖF vagy bármilyen civil szervezet határozott fellépést, és kiállást, megmozdulást az ügyben.

Köszönettel

L.T.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!