Dél-budai Centrumkórházért indított petíció

Tisztelt Civil Összefogás Fórum!

A Dél-budai Centrumkórházért indított petíciót nem tudtam közvetlenül elérni a Google keresőből, csak a petícióról szóló újságcikkeket, amelyekben nincs az aláíró laphoz irányító URL cím. Ha valaki nem lép be a CÖF-CÖKA weblapjára, az nem találja meg az aláírás helyét, sőt, még ott is csak a „Szuperkórház” című – jelenleg harmadik helyen szereplő – cikkben lelhető fel. Ha a Google-ból közvetlen elérés lenne, sokkal több aláírást tudnának gyűjteni.

Az Info rádióban hallottam, hogy ez a „kedves” László doktor inkább a saját kórházát és a János Kórházat újítaná fel, de a János Kórházat úgy, hogy a „múzeumba illő épületeket” teljesen lebontatná és helyettük építtetne korszerűbbeket. Addig ki látná el pl. a traumatológiai vagy sebészeti feladatokat? A háziorvosok? Mert egy ekkora kórház épületeinek lebontása, majd újak felépítése biztosan nem egy-két év.

Sokszor az az érzésem, hogy az ellenzékiek úgy akarják fejleszteni az egészségügyet, hogy az nagyrészt magánkézben – azt ő kezükben – valósuljon meg, hiszen az egészségügy egy aranybánya. Akinek nincs pénze, annak meg úgysincs helye ezen a bolygón, mert túl sokan vagyunk!

Mindig is azokat a területeket szidták és gyalázták, amelyeket meg akartak/akarnak szerezni, ugyanis így a lakosság azt hiszi, hogy a meglévő kórházak egy fityinget sem érnek, tehát meg lehet szerezni őket fillérekért. Még hálás is a nép, hogy az ellenzék szerint teljesen leromlott, már-már összedőlő intézményektől valakik, akiknek sok befektetni való pénzük van, megszabadítják a költségvetést. Tudjuk, keleten minden üzletnél kötelező az alku, amelyhez hozzátartozik a portéka lefitymálása, hogy a vételár minél kevesebb legyen. Az elprivatizált egészségügyet kicsit felfejlesztik, majd eget verő árakon beindítják a betegellátást.

Tudjuk, hogy privatizáláskor az olcsó vételár miatt a lakosság vagyonvesztést szenved el, s ha vissza akarja szerezni ami az övé, és ami a normális életéhez szükséges, akkor a visszavásárláskor horribilis vételárat kénytelen kifizetni. A szivattyú így működik. Mindig a lakosság fizet, egyszer a vagyonvesztéskor, egyszer a visszavásárláskor. Csakhogy a lakosság azért vásárolja vissza azt, ami az övé volt és trükkökkel, olcsón megszerezték tőle, hogy az a tulajdonában maradjon. Ám akkor megint megszólalnak a szirénhangok „az állam rossz gazda”, „az oktatás és egészségügy borzasztó állapotban van” stb. – és kezdődik minden újra.

Ez a kettőt balra, kettőt jobbra magyar csárdás kezd unalmas lenni. Szeretném, ha az, amiért sokat fizetettünk, a tulajdonunkban maradna és az örökös pénzszivattyút leállítanák végre.

Tisztelettel

V-A. Zs.

____________________________________________________________________

Ha lehet, kérem Önöket, hogy az ország minden részében is gyűjtsék az aláírásokat a kórház Bp-en való felépítésére. Ugyanis vannak olyan betegségek, amit CSAK budapesti klinikákon lehet kezelni, gyógyítani.
Tehát nem csak budapestiek, hanem az ország különböző részeiből is CSAK ott lehet meggyógyítani. Tehát az egy ORSZÁGOS gyógyintézet lenne, amely az egész Országé!
(A 2-es Belklinikán feküdt a 80-as években a Húgom, Gláz Prof. Asszony betege volt májustól-januárig, hatalmas műtétje volt, Szécsény Andor műtötte aug,-ban. (mellékvese kivétel). 2 év múlva egyik tüdőlebenyét vette le Kulka Frigyes prof., aki Antall Józseftől életműdíjat vett át. Sajnos másnapra elhunyt. Mindkét prof. az ORSZÁG betegeiért mindent megtettek. Szécsény Andor sincs már az élők között. Sok ember életét mentették meg. Ők hárman életeket mentettek és vidékieket is. Ha ők nincsenek, a Húgom a 80-as években elhunyt volna, Nekik köszönhette, hogy 79. évében idén márciusban hunyt el egy otthonban, de még el tudta látni magát. 30 évet ajándékba kapott Általuk és az Istentől. Azóta nagyon sokat javult az egészségügy minden vonalon. Tehát az a KÓRHÁZ
KELL az egész ORSZÁGNAK. Felfoghatatlan, hogy EZ A BANDA győzhetett.
Tisztelettel: F.J.-né

___________________________________________________________________

Vannak olyan egészségügyi rendszerek, amelyek a maximális borravalóra épülnek. Ilyenek javasolták a kórház-bezárásokat, az ágyszám csökkentését, valamint a volument korlátot, amely csak az orvosok 10-15 százalékának kedvező. A Gyurcsány – Bajnai kormány ezeket alkalmazta.
H.E.I.
____________________________________________________________________

Holgyek Urak,

SOS  nagy forumot kell inditani a korhazat blokkolo gazemberek miatt. A KARC FM de az M1 M2 Duna media azonnal tajekoztassak a kozvelemenyt h hol lehet a korhazert a peticiot alairni kozel masfel millio ember ellatasi korzetet furta meg A ballib rablo banda Udv

V.I.
______________________________________________________________________

Új Polgármesterünk – győzött a FIDESz! – biztosan elindítja a gyűjtést, és én is – a környezetem is – gyűjtjük az aláírásokat. Fel lesz építve az a kórház!! A KORMÁNY pedig javítson a kommunikáció terén.!! Úgy legyen! Köszönettel!
F.J.
______________________________________________________________________

Kedves CÖF társaim!

Köszönöm. Még az atlétikai csarnok ügyét is idevenném.

A kettő összefügg, mert a sport jelenti a megelőzést, az egészségügy a már kialakult betegségek gyógyítását.  A megelőzés összehasonlíthatatlanul olcsóbb.  Nem lehetne esetleg erre egy Békemenetet szervezni?

Az olimpiát már elvették tőlem (is), ezt már ne hagyjuk.

Szeretettel:  H.M.
______________________________________________________________________

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!