Csizmadia László a Nemzeti Civil Alapprogram új elnöke

A CÖF történetének egyik legnagyobb megmozdulása az volt, amikor 2009. április 5-én – a Bajnai-kormány alatt – több tízezren tüntettek a felhívásukra az előre hozott választásokért a fővárosi Hősök terén. A tüntetésen felolvastak egy kiáltványt, amelyben az előre hozott választásokat, a közélet tisztaságának helyreállítását, a közbiztonság megteremtését, a nemzeti jelképek tiszteletben tartását, a családok és a gyermeknevelés kiemelt megbecsülését, a magyar föld és otthonok védelmét követelték.

Az Országgyűlés 2003. június 23-án fogadta el a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló törvényt, melynek fő célja a civil szervezetek pályázati támogatások útján történő támogatásával azok működésének megerősítése, a civil szektor fejlődésének elősegítése.

Az alapprogramból támogatásban részesülhetnek mindazok a Magyarországon nyilvántartásba vett magánalapítványok és társadalmi szervezetek (ide nem értve a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteket, pártokat és biztosítóegyesületeket), amelyek legalább egy éve ténylegesen működnek. Az alapprogram támogatásai révén 2004 és 2008 között több mint ötvenezer pályázat részesült mintegy 33 milliárd forint költségvetési támogatásban.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!