CET Sajtóközlemény

A Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) Fóruma, mint a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek civil szervezeteinek önkormányzati elv alapján működő, tagjainak önkéntes társulásával létrejött tanácskozó szervezete – a határokon átívelő egységes magyar nemzet eszméjétől indíttatva, az egytemes magyarság és Magyarország, valamint az ország új Alkotmányának sikeres megvalósítását szem előtt tartva – a következő sajtóközleményt teszi közzé:

  • Sajnálattal állapítjuk meg, hogy az elmúlt időszakban több olyan utcai megmozdulás, tüntetés valósult meg pártok és politikai mozgalmak mögé bújó civil szervezetek rendezésében, amelyek csorbítják Magyarország nemzetközi tekintélyét. Ezt a tevékenységet elítéljük, és felszólítunk minden ilyen szervezetet, hogy tömegmegmozdulások értelmetlen szervezése helyett cselekvő hitvallással járuljon hozzá Magyarország gazdagításához, felemelkedéséhez.
  • Elvárjuk minden civil szervezettől, hogy ki-ki a maga módján és saját eszközeivel – tagságán keresztül – segítse elő Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállítását.
  • Elvárjuk minden civil szervezettől, hogy a közteherviselés elve alapján – különösen ebben a rendkívül nehéz pénzügyi és gazdasági helyzetben – járuljon hozzá Magyarország gazdasági állapotának javításához, pozitív és előremutató szemlélettel és tevékenységgel gazdagítsa az országot – mindnyájunk hasznára.  
  • Felhívjuk a külföldi médiumok felelős vezetőit, hogy egyoldalú, elfogult, nem ellenőrzött nyilatkozatok közzétételével ne sértsék Magyarország szuverenitását.

Az Európai Unió demokratikus elkötelezettsége megköveteli a  vélemények és ellenvélemények egyidőben történő közlését.

A CET Fóruma
Budapest, Parlament Café, 2012. január 12

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!