Brüsszelita kufárok

Az idős embereket megkülönböztető módon, súlyosabb következmények mellett támadja a koronavírus

A pandémia idején elsődleges ellensége lett szüleinknek, nagyszüleinknek. Azokról beszélünk, akik életet adtak a ma élő fiataloknak, és akik elkerülhetetlenül találkoznak az öregséggel. Tudjuk, hogy az emberek életútja lehet hosszabb vagy rövidebb, de családi közösségük és kötöttségük rendíthetetlenül a szeretet temploma. A nemzeti közösség ugyan tágabb értelmezésre ad lehetőséget, azonban az összetartozás ezen a szinten sem valósulhat meg szeretet nélkül. Az anya és az anyaföld mágneses ereje örök érvényű. Innen kiszakadni bolygó hollandivá tesz. Mindannyiunknak tudnia kell, hogy hit nélkül nem teljesíthetjük életünk fő feladatát, a nemzedékek életéről történő gondoskodást. Keresztény hitünk szerint a belénk költözött Szentlélek sugallatára figyelve hatékonyabban tudjuk az Isten által ránk bízott munkát elvégezni.

Rohanó életünkben ritkán adódik a megállás lehetősége, általában futtában gondolkodunk. A világjárvány azonban kihelyezte a „stoptáblát”. Megfontolhatjuk miként kell viselkednünk, ahhoz, hogy cselekvéseinket az erkölcsi elvárások szerint végezzük. Az emberiség megújuló körforgása a születés és halál senki számára sem megkerülhető. A közösségi együttműködés szükségszerű intézmény, ahol a család és a nemzet prioritásokat élvez. Ezek azok a helyek, ahol az erkölcs és a közerkölcs betartása nem megkérdőjelezhető.

Világosan fogalmazva az emberi sorskérdések eldöntésében a politikai érdekek nem lehetnek tényezők és olyan veszélyhelyzetben, mint a pandémia, sokad rendűvé silányulnak. Mindazok, akik pártpolitikai érdekből elfelejtkeznek életet adóikról és veszélyeztetik őket, elítélendő emberek. Az egy párttá alakult ellenzék a persona non grata szerepét választotta. Azt a kormányt támadja, amelyet a brüsszeli adminisztráció vízfeje az életet adó vakcina beszerzése kapcsán megpróbál gúzsba kötni. Hátráltatja a világban már használt, kipróbált és elérhető életmentő orosz–kínai vakcinák alkalmazását, mondvacsinált indokok alapján próbálja ellehetetleníteni a beszerzést.

Épeszű emberek nem szoktak így viselkedni, ha mégis, egyértelművé válik, hogy felfogásukban a vakcinát gyártó cégek tulajdonosainak haszonszerzése megelőzi az európai polgárság érdekeit. Kockáztatják több százezer ember életét és ezért vállalni kell a felelősséget. A magyar mezes brüsszelita képviselők az Orbán-kormány felelősségét hangoztatják, miközben a védettséget adó vakcinák elutasításával felelősségükről bizonyítványt állítanak ki. Ne feledjük, hogy a kormány és az ellenzék közötti vakcina- és beoltatásvita kétkapus mérkőzés. Amennyiben az egészség­ügyi hatóságok Magyarországon sok kiváló magyar tudós hátterével az orosz vagy kínai vakcinák hatékonyságáról és biztonságáról nyilatkoznak, a mérkőzés eldől.

Magyarország polgárait nem lehet büntetlenül hátrányos helyzetbe hozni, és kitenni annak, hogy megakadályozzák a vírus elleni vakcinák felvételét. Az életet mentő vakcinák beszerzése kötelező feladat a kormány részére, amely világossá tette, hogy a mielőbbi életmentés jó esetben több ezer embert érint, ugyanakkor a nyájimmunitás megszerzése normális kerékvágásba helyezi az emberek mindennapjait. Gazdasági életünk repülő starttal beindulhat. A magyar érdekeket semmibe vevő ellenzéki brüsszeliták ne kufárkodjanak időseink életével júdáspénzekért!

(A szerző a CÖKA kuratóriumának elnöke)

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20210120-brusszelita-kufarok

 

 

 

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!