Brit sajtó: Orbán az egyetlen, aki megreformálhatja az EU-t!

Lám, lám! Miket írogatnak már ezek a britek is…

A Telegraph cikke szerint a tunya nyugati baloldal erőfeszítései ellenére (akik még arra sem képesek, hogy elhelyezzék Magyarországot a világtérképen) szépen lassan egész Európa a magyar példát követi.
A cikk szerint Cameron látogatása annak köszönhető, hogy a brit kormányfőnek minden olyan barátra szüksége van, aki hajlandó vele tartani az EU elleni küzdelemben. És ha van olyan miniszterelnök, aki élvezné is ezt a küzdelmet, az Orbán Viktor.
Orbán az Európai Unió apparátusa által gyakorolt zaklatások folyamatos célpontja volt, az európai baloldal kezdeményezésére. A magyar baloldal mindig Brüsszelbe rohant, mivel idehaza teljesen elvesztették a vitákat.
A baloldal dühe azért ironikus, mivel Orbán az egyetlen olyan politikus, aki igazi Robin Hoodként vette fel a küzdelmet a bankárokkal és az üzleti szférával.
Van valami abban, hogy ha valaki Kelet-Európához tartozik: a kultúra és a nyelv semmibe vétele ugyanis lehetővé teszi, hogy az emberek bármi rosszat elhiggyenek a régióról. Mindez pedig megágyaz annak a fajta leereszkedésnek, ahogy nyugati újságírók és politikusok vélekednek rólunk és amely már-már a rasszizmus határait súrolja.
Ahhoz, hogy elhelyezzük a dolgokat:
ha szeretnénk sikeres példát látni arról, hogy milyen egy sikeres multikulturális és többnyelvű társadalom, amely Nobel-díjasok tömegét ontja magából nézzük meg Budapestet 1914-ben a két világháború pusztításait megelőzően.
Azoknak, akik minden nyugati közvetítést elhisznek, arról például hogy Orbán betiltja az abortuszt, rádió állomásokat zár be és nácikkal barátkozik, gondoljon arra, hogy
ezek az állítások olyan tunya tudósoktól hangoznak el, akik meg sem találják Magyarországot a térképen, a foci eredményeket sem tudják elolvasni magyar nyelven. Ők azok, akik elég homályosan látnak ahhoz, hogy mindent elhiggyenek, amit Orbán ellenségei állítanak.
Ennek a hisztériának a tetőfoka tavaly nyáron jött el, amikor Orbán kerítést épített azért, hogy az ország határain kívül tartsa a „menekülteket”. Ekkor a baloldal és újságírói kameráikkal csak az időseket és a gyerekeket vették fel, teljesen mellőzve a tényt, hogy a migránsok többsége felnőtt férfi. Teljesen eltekintve attól a ténytől, hogy egy tízmilliós ország, saját szegényei mellett nem fogadhat ekkora embertömeget. A szerző szerint:
a magyar politikában Orbán olyan személyiség, mint Churchill vagy Thatcher a brit politikában. És pont népszerűsége az, amivel nem tud mint kezdeni az ellenzék.
Szerinte Magyarországon sok olyan szavazó van, aki nem a párt által képviselt irányvonal, hanem Orbán személye miatt és azért, mert az ellenzék gyenge szavaz a Fidesz.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!