Blog

Meghívó – Kihelyezett Civil Akadémia Dombóvár

Téma: Védett társadalom és biztonságpolitika Vendégek: Földi-Kovács Andrea és Földi László Időpont: 2022.03.23. szerda 17.30 Helyszín: Művelődési Ház – Majoros terem (Dombóvár, Hunyadi tér 25.)

Köszönet

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc nemzeti ünnepén a CÖF-CÖKA által szervezett Békemenetünkön közösségünk összetartozása, ereje ismét megmutatkozott.

Békemenet útvonala – TÉRKÉP!

Gyülekező 12 órakor a Császár-Komjádi Sportuszoda előtt az Elvis Presley térnél. A menet útvonala: Elvis Presley tér – Margit-híd – Szent István körút – Nyugati pályaudvar – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth tér

Csizmadia László: Nem hagyhatjuk, hogy a 21. század ismét a gonosz martaléka legyen!

2022. március 13-16-án újabb Nagy Utazást terveztek Magyarországra, de az ukrajnai háború kitörése megváltoztatta a szervezők terveit. Ryszard Kapuscinski, a Gazeta Polska klubjainak vezetője március 2-án kiadott közleményében bejelentette, hogy a szervezők a háborús események miatt úgy döntöttek, hogy törlik a mostani Nagy Utazást Magyarországra, és átadják a bérelt vonatszerelvényt a PKP Vasúttársaságnak, akik kisgyermekes anyákat szállítanak Ukrajnából biztonságos területre.

Békemenet buszok engedély

Kérjük, a szervezés megkönnyítése érdekében jelezzék a szervezett buszokat az alábbi elérhetőségen: https://forms.gle/emar4krfz14yvkzd8

Közlemény

A magyarországi ellenzéki pártoknak ajánljuk, kiemelt tekintettel Miniszterelnök-jelöltjükre, hogy az Ukrajnával kapcsolatos nyilatkozatokat megfontoltan tegyék. Ezzel egyidőben a civil lakosság többségi véleményét fogadják el és azt támogassák.

Így segíthet a bajbajutottakon

Bekövetkezett az, amit mindannyian szerettünk volna elkerülni: a szomszédunkban háború zajlik. Mindent elkövetünk azért, hogy hazánk ne sodródjon bele a fegyveres konfliktusba, mert most is a magyar emberek biztonsága az első.

A megbízhatatlanság az egész baloldalt átjárja

A nemzeti és a globális erők soha nem látott küzdelméről szól majd a mostani választás ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint, aki Kiszelly Zoltán politológussal együtt volt a szegedi Civil Akadémia vendége 2022.03.01-én.

Tiszta vizet a pohárba

A közeledő választás tétjéről és aktuálpolitikai kérdésekről is szó volt a CÖF Klub Miskolc által szervezett Civil Akadémián Miskolcon 2022.02.25-én.

Közlemény

A CÖF-CÖKA szellemi honvédőinek leveleiből meggyőződéssel kicseng, hogy az orosz, ukrán és magyar civil polgárság egyaránt a békéért kiált.

Segítsünk a háború elszenvedőinek!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye. Mélységesen megrázta a világot az a támadás, amit Oroszország indított Ukrajna ellen február 24-én hajnalban. A háborús cselekmények az eltelt napokban fokozódtak, és várhatóan keleti szomszédunk egész területére kiterjednek. Hazánkban számos szervezet segélyakciókat kezdeményezett.

Meghívó

Szakszervezet és munkabéke – Az Európai Unió civiljei című Civil Akadémiára Gian Luigi Ferretti elnök, UGL, olasz szakszervezet Palkovics Imre elnök, Munkástanácsok Országos Szövetsége 2022. március 4. péntek, 17:30.   Szent Imre Gimnázium (1114 Villányi út 27.) Díszterem (2. emelet) REGISZTRÁCIÓ!

Békemenet a háború árnyékában

Csizmadia László a Plebejus Polbeat csütörtök esti vendége volt Az adás szombat este nyolckor látható a Pesti TV műsorán, majd visszanézhető a pestitv.pestisracok.hu oldalon.

Békemenet

A Békemenet március 15-én 12 órás gyülekezési időponttal, a Császár-Komjádi Sportuszoda melletti Elvis Presley térről indul – jelentette be a Magyar Hírlapnak Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke. A résztvevők a Margit híd, Szent István körút, Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre.

Meghívó

Mondd, Te kit választanál! című kihelyezett Civil Akadémiára Csizmadia László a CÖF-CÖKA elnökének meghívására a vendégek: ifj. dr. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője Kiszelly Zoltán politológus, a C12 szakértői csoport tagja Műsorvezető: Heizler Norbert a CÖF országos koordinátora Időpontja: 2022. március 1. kedd, 17:30. A program helyszíne a szegedi Dóm Látogatóközpont REGISZTRÁCIÓ!

Válasz az Európai Bizottságtól

Szűkszavú, jellegtelen választ adott az Európai Bizottság a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) nyílt levelére azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió Bírósága ítéletében elutasította a magyar és lengyel keresetet a jogállamisági kondicionalitási rendelet ügyében.

Meghívó

a Tiszta vizet a pohárba című kihelyezett Civil Akadémiára a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja szervezésében Szakértő vendég: Dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF_CÖKA szóvivője Vendég: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, képviselőjelölt Dr. Kiss János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselőjelölt Időpont: 2022. február 25-én 17 óra Helyszín: Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey A. u. 5.)

Meghívó – ELMARAD!

A szellemi és lelki erőtér című Civil Akadémiára Prof. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus Időpontja:  2022. február 23. szerda, 17:30. A program helyszíne a Szent Imre Gimnázium (1114 Villányi út 27.) REGISZTRÁCIÓ!

Köszönet

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevében, mint a Békemenet főszervezője, szeretném megköszönni azt a támogatói aktivitást, amely felhívásunkat követte.

„Mától kezdve lövünk!”

Interjú Zétényi Zsolt jogásszal a Magyar Nemzetben Igazság, igazságérzet, igazságosság, igazságtétel, igazságszolgáltatás, jóvátétel, elégtétel, kárpótlás – megkerülhetetlen fogalmak, ha a félmúltról gondolkodunk. A XX. század különösen sok kimondatlan és feldolgozatlan bűnt hagyott maga után. Következmények nélkül maradhatnak-e a legsúlyosabb tettek?

Meghívó

Európa civil ereje – az Európai Unió civiljei c. Civil Akadémiára Vendégek: Henri Malosse, a Vocal Europe tiszteletbeli elnöke, az Európa Unió Európai Szociális- és Gazdasági Bizottságának korábbi elnöke Lóránt Károly, közgazdász, a C12 szakértői csoport tagja ifj Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője Időpontja: 2022. február 18. 17:30. Szent Imre Gimnázium (1114 Villányi út 27.) Békefi terme (4. emelet) A rendezvényen szinkrontolmácsolással, fejhallgatóval hallgatható külföldi előadónk. A rendezvény élőben is online nyomon követhető. REGISZTRÁCIÓ!

Felhívás a Békemenet támogatására

Az 1989-90-es évek rendszerváltását tudjuk hasonlítani a 2022. április 3-ára kiírt országgyűlési választások fontosságához. A magyar emberek hosszútávú sorskérdéseikről dönthetünk, kiemelt figyelemmel gyermekeik és unokáik sorsára.

Közlemény

A napokban az ellenzéki pártok propaganda-sajtója támadásokat indított a CÖF-CÖKA ellen egy olyan plakátkampány miatt, amelyhez jogilag nincs köze.  A Soros-féle NGO-k, vagy éppen Hadházy Ákos D-kategóriás megélhetési politikussal az élükön emellett vitatják a plakátok jogosultságát, a Warner Bros. karaktereinek felhasználására hivatkozva.

Hamis próféták kampány idején

Pár napja az ellenzék vezéralakja nyilatkozott, és elmondta, hogy ő sokgyerekes, mélyen katolikus hívő, kritizálta a jelenlegi hazai állapotokat és a Szolzsenyicin által leírt Gulag-szigetekhez, a borzalmas kommunista diktatúrához hasonlította hazánkat.

Bocsánatkérésre szólítja fel a KÉSZ Karácsony Gergely főpolgármestert

Megdöbbentőek Karácsony Gergely főpolgármester szavai, aki a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte egy rádióinterjúban. A víz a keresztények egyik fontos szimbóluma Jézus Krisztus Jordán­ban való megkeresztelkedése óta, ezért is botránkoztatott meg sokakat hasonlatával a főpolgármester.

Csizmadia László interjú az Origo.hu-n

Orbán Viktor úgy tudja Magyarország hajóját kormányozni, hogy azt a világon sokan irigylik. Októberben 23-án 340 ezer ember jött el a Békemenetre. Nagyon sokan voltunk, csodálatos esemény volt. Az emberek úgy gondolták: a jövőjükért, a gyerekeik és unokáik jövőjéért felemelik a hangjukat. Március 15-én újabb Békemenetet szervezünk, ahová akár kétszer ennyi embert várunk” – mondta az Origónak Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke.

Meghívó

Civil Akadémia – Miskolc Vendégek: Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő és Kiszelly Zoltán, politológus 2022.01.27. 17 óra Tudomány és Technika Háza, Miskolc

Felhívás – Nem oda Buda!

A budapesti 3-as választókerület FIDESZ-KDNP egyéni képviselőjelöltje Fürjes Balázs, aki 12%-os hátránnyal indul neki 2022-nek. Nehéz csata lesz. Ha nem vagyunk elegen, ha nem dolgozunk eleget, szégyenszemre a jobboldal először elveszíti a Hegyvidéket. Ne hagyjuk ezt! Jelentkezz munkatársnak konkrét feladatok megjelölésével!

Meghívó

„Vegyük vissza!” című Civil Akadémiára Vendég: Szentesi Zöldi László publicista Időpontja: 2022. január 26. 17:30. Helyszíne a Szent Imre Gimnázium (1114 Villányi út 27.) REGISZTRÁCIÓ!

Közlemény

A magyar politikai életbe ejtőernyőztetett Márki-Zay Péter – „Mini Feri” – azt mondja, hogy a miniszterelnök gyáva, nem áll ki vele választási vitára. A civilek nagy többsége ezzel szemben úgy gondolja, hogy egy vitához rátermett, előéletében politikai alkalmasságát is bizonyító kihívóval érdemes eszmecserét folytatni.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!