Bábel tornya dől (avagy Cohn-Bendit ismét színre lép)

Ne erőlködjenek, Uraim!

Ezt a maszlagot már nem vesszük be, és arra is rájöttünk, hogy enélkül Önök tehetetlenek. Későn ébredtünk, az igaz, a torony építése minden tartalékot felemésztett. Európa csontvázán már nincs hús, csak ráncos bőr takarja, amit maguk nem szívesen illesztenek az orcájukra. Megszokták a hiányát, tükörbe nem néznek. Mi viszont most már maszk nélkül látjuk magukat, és megtanultuk, hogy nem szabad kecskére bízni a káposztát.

Cohn-Bendit legújabban a működésképtelen Európai Unió újjáépítéséről és az önkéntes munka fontosságáról szónokol. Mintha ezt már hallottuk volna valaki mástól is… Az új apostol arra természetesen nem pazarolja a szavakat, hogy  3-5 millió forintnyi összeget habzsol fel havonta az európai polgárok által megtermelt közpénzből.  De láss csodát, Európa mekkmestere új teóriája törzsanyagává a budapesti Békemenetet tette, és európai „békehadtest” felállítására buzdít. (Ez vajon nem plágium?) Megszüntetné a nemzethatárokat és meghirdetné az önkéntes munka évét, miközben az Európa Parlament padsoraiban bőrkeményedést növesztett a hátsó felére.

Tisztelt Képviselő Úr!

Vegye tudomásul, hogy kiismertük. Ön társaival együtt réges-rég leszerepelt. Legfeljebb tv-ben nézheti a vén kontinens újjászületését, amely a szabadon átjárható határok megtartásával fogja megteremteni az egyenrangú nemzetek valódi szövetségét. Kezeskedünk róla, hogy Európa helyett nem Bábel tornya fog újra felépülni.

 
Forrás: www.polgarportal.hu – Polgárblog  – Csizmadia László
Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!