Az ügyeletes hazug: Steiner Pál

Megdöbbenéssel értesültünk arról, amit Steiner Pál, a fővárosi képviselőtestület szocialista frakcióvezetője nyilatkozott a közszolgálati televízió reggeli hírműsorában június 22-én. A frakcióvezető kétszer is azt állította az interjúban, hogy a CÖF június 14-i, Hősök tere-i demonstrációján „a Magyar Gárda masírozott”.

A Civil Összefogás Fórum szóvivői, akik szervezték és végig figyelemmel kísérték az eseményeket, a leghatározottabban visszautasítják ezt az állítást, mert az nem felel meg a valóságnak. A CÖF június 14-i rendezvényére is civil embereket, polgárokat hívott, s kifejezetten kérte, hogy pártok, avagy katonai és félkatonai szervezetek ne vegyenek részt a gyűlésen. Ez az írásban kiadott és a CÖF honlapján közzétett meghívón kifejezetten feltüntetésre került, és egy-két kéretlen pártzászlót leszámítva meg is valósult. A Hősök teréről a tömeg békésen átvonult a városon az Alkotmány utcáig, ahol folytatódott a demonstráció,  katonai jellegű szervezetek részvétele és rendbontás nélkül.

Nyilvánvaló számunkra, hogy Steiner Pál tudatosan, jól átgondolt politikai céllal hazudott, hogy szándéka szerint ezzel kényelmetlen helyzetbe hozza a főváros ellenzéki frakcióvezetőjét. A szocialista politikus ismét elővette a közvélemény által már sokszorosan megunt szélsőjobboldali kártyát, a jobb hatás elérése érdekében pedig meghamisította a tényeket, s ezzel lejáratta önmagát.

Felszólítjuk Steiner Pált, hogy a nyilvánosság előtt vonja vissza a CÖF rendezvényéről tett hazug állítását, s egyben kérjen elnézést a Civil Összefogás Fórumtól. Ha ezt záros határidőn belül nem teszi meg, akkor a nyilvánosság előtt fogjuk követelni távozását a fővárosi és mindenféle politikai szerepléstől, mert Steiner Pál állításának visszavonása és a bocsánatkérés elmaradása esetén kiírja magát a tisztességes politikusok sorából. Tisztességtelen politikusokkal pedig nem lehet sikeres jövőt építeni Magyarországon.

A Civil Összefogás Fórum szóvivői

2009. június 22. 

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!