Állásfoglalás a Civil Összefogás Fórum mellett

Ennél jelentősebb volt a 2009. április 5.-ei, Hősök terén megrendezett demonstráció, amelyen mintegy 200 000 résztvevő követelte az előrehozott választásokat.

A konstruktív bizalmatlansági indítvány parlamenti vitájával egyidőben a CÖF ismét tüntetést szervezett a Kossuth téri barikád mögött, az Alkotmány utcában.

E megnyilvánulásokról a hatalomhoz hű média nem tudósított, a kormány és a parlament a „nép hangjára” nem reagált.

A CÖF-höz ennek ellenére seregesen csatlakoztak további civil szervezetek, 2009. április 21.-én a „Csatlakozási Kiskáté”-t már 500 egyesület nevében adták ki.

E politikai pártoktól hangsúlyozottan független szervezet mottója. „Döntsön a Nép!” A CÖF deklarálja, hogy tevékenysége során mindvégig szem előtt tartja a humanizmus, a szabadság, a demokrácia és a nemzet eszméjét. Következetesen küzd az egyéni és kollektív jogokért (különösen az emberi, polgári, szociális és kulturális jogokért), valamint a nemzeti vagyonnal való ésszerű gazdálkodásért. Céljai elérése érdekében kizárólag békés, alkotmányos eszközökkel kíván élni, és kerüli a fizikai erőszakot.

A CÖF követeléseit a Hősök terén 12 pontban foglalta össze. Ezek között szerepel a történelmi egyházak méltó megbecsülése is.

A CÖF célkitűzései és a KÉSZ értékrendje, nem áll távol egymástól, sőt nagymértékben azonosak. Ezért a KÉSZ Elnöksége hangsúlyozza: szervezetünk társul ehhez a civil összefogáshoz. A CÖF megnyilvánulásait a tagság figyelmébe ajánlja azzal a kéréssel, hogy a CÖF megmozdulásait támogassák.

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!