Az kiabál, akinek a háza ég

Válasz a liberális párt álságos közleményére

Fodor Gábor láthatatlan tagságú törpe liberális pártja közleményben kérte számon a CÖF pénzügyi beszámolóját.
A párt elnöke jogász létére tudhatná, hogy a CÖF nem jogi személy, hanem több százezer ember támogatását élvező fórum. Szervezője a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), amely minden évben határidőben letétbe helyezte és nyilvánossá tette pénzügyi beszámolóját, valamint közhasznúsági jelentését. Így volt ez 2014. május 29-én is (lásd Országos Bírói Hivatal).
Azonban hiányoljuk Fodor Gáborék saját irányú éberségét és erkölcsi érzékenységét. Fodor Gábor SZDSZ-es elnöksége alatt nem tárta fel pártja csődhelyzetét, a megszüntetéskor hátrahagytak 500 millió forint feletti adósságot. Alibi pártjával betársult a „kormányváltók” akoljába, bezsebelve a választáson résztvevőknek járó közpénzeket. Most már márványozott irodákban évi 82 millió forintos költségvetési támogatásból hinti a hamis igét. Nem kéri számon pártszövetségesei civil szervezeteit, a ki tudja, honnan kapott 1 milliárd forintnyi támogatást, amely a Haza és Haladás Egyesülethez és Alapítványhoz érkezett.
Kik azok a támogatók, akik ennél az egyesületnél tudomásul veszik, hogy a személyi jellegű kiadásokra éves szinten 150 millió forintot költöttek el, miközben 90 millió forint veszteséggel zártak. A CÖKA kuratóriuma nem részesült semmilyen javadalmazásban, munkánkat önkéntesen végeztük.
Továbbmenve, a MILLA és a Szolidaritás pénzügyi beszámolói hol tekinthetők meg a nyilvánosság számára? Az is kérdés, hogy mennyi jutott a norvég civil alapból a liberális szívű tábornak?
Fodor Gábor jó lesz, ha szemlesütve azon munkálkodik, hogy a csődbe vezetett SZDSZ visszafizesse adósságait. Másrészt a kakukk-madárosdi soha nem válhat a választópolgárok erkölcsi mércéjévé.
CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!