Az Alapjogokért Központ csatlakozási kérelme

Tisztelt dr. Csizmadia László!

Az Alapjogokért Központ több európai konzervatív szervezettel közösen 2020. június 9-én online petíciót indított az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás ellen. Az aláírásgyűjtés előreláthatólag 2020 szeptemberéig tart. A kezdeményezés célja, hogy a társadalom minél szélesebb rétegeinek figyelmét felhívjuk az egyezmény veszélyes elemeire, így a hagyományos, keresztény család- és társadalom-modellel ellentétes, a szélsőséges genderideológia elemeit meghonosítani kívánó pontokra. Az online petíció magyar nyelven is elérhető oldalán több infografika is segít bemutatni ezeket a szélsőséges elemeket, veszélyeket. A petíció honlapja az alábbi linken elérhető el:

https://stopgenderconvention.org/hu/peticiot/

A petíció nem az egymillió aláírást célzó európai polgári kezdeményezés, hanem egy önkéntes polgári mozgalom, egy erős üzenet, felhívás az Európai Bizottság részére. Célunk, hogy az egész Európai Bizottságnak és elnökének, Ursula von der Leyennek világos jelzést adjunk: nem támogatjuk azt a törekvést, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépésre hivatkozva szélsőséges, élet- és családellenes ideológiát és gyakorlatot honosítsanak meg Európában, vagy azt lopakodó jogalkotással és nemzeti szuverenitásunkat sértő módon rákényszerítsék közép-európai országokra.

Az ügy fontosságára tekintettel szeretnénk felkérni, hogy szervezetével együtt támogassa petíciónkat. Szívesen vesszük és megköszönjük, ha a közösségi média valamely felületén közzétesz egy bejegyzést a fenti link megosztásával a kezdeményezés népszerűsítése céljából, valamint szervezetével együtt csatlakozik a kezdeményezéshez. Kérjük, hogy a közösségi médiafelületeken tett, a petíció aláírására felhívó tartalmakhoz, képekhez lehetőség szerint használja a levél csatolmányaként megküldött logót (Windows rendszeren Paint 3D programmal az alapképre a „Matricák” menüvel illeszthető be; online képszerkesztési lehetőség: https://pixlr.com/x/ ) valamint a #stopgender hívószót.

Kérjük, hogy amennyiben közösségi médián megosztott tartalommal is hozzájárulna a petíciónk sikerességéhez, jelezze nekünk, hogy azt mi is megoszthassuk majd felületeinken.

Kérdés esetén természetesen állunk rendelkezésére!

Budapest, 2020. június 17.

Tisztelettel,

Szánthó Miklós
igazgató
Alapjogokért Központ

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!