A multiknak is meg kell érteniük, hogy a verseny elkerülhetetlen!

Mi, magyarok a rendszerváltás első éveiben hittünk a Nyugat önzetlen segítségében. Hamarosan rájöttünk, hogy tévedtünk, fizettünk is érte.

Élelmiszeriparunk felszámolása mellett megjelentek a kis- és nagykereskedelmi élelmiszerláncok, elfoglalták piaci területeinket.

Az is igaz, hogy eddig nem látott kínálatot és kulturált bevásárlást biztosítottak.

Megismerkedhettünk a kapitalizmus törvényszerűségeivel. A privatizáció mindent vitt. Az élelmiszerkereskedelem területén egyre szűkült a kis- és középvállalkozók élettere.

TÖRTÉNELMI NAPOKAT ÉLÜNK, ELJÖTT AZ IDŐ, AMIKOR A MULTINACIONÁLIS KÜLFÖLDI ÉLELMISZER KIS- ÉS NAGYKERESKEDELMI LÁNCOK MAGYARORSZÁGON IS SZEMBESÜLNEK AZZAL, HOGY A VERSENY ELKERÜLHETETLEN.

Az üzletileg kevésbé innovatívak el is bukhatnak.

A SPAR Magyarország, amely 30 évet tekintve nyereségesen gazdálkodik a magyar vásárlók jóvoltából, 600 egységet működtet hazánkban 14000 dolgozó foglalkoztatásával.

AZ EGYENLŐ.HU SZAKSZERVEZET ÉS STRATÉGIAI PARTNERE, A CIVIL ÖSSZEFOGÁS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY NEM TARTJA HELYESNEK, HOGY A SPAR, VÁSÁRLÓIT IS ÉRINTŐ JOGVITÁJÁHOZ, BRÜSSZELI SEGÍTSÉGET VEGYEN IGÉNYBE.

Az árstop és a különadó miatt benyújtott panasz az Európai Bizottsághoz, hírek szerint, kiegészült a magyar kormány helyreállítási tervének vitatásával is.

A Magyarországon 30 éve összességében nyereséges cégnek el kell viselni, hogy van néhány veszteséges év. A világjárvány és az infláció váratlan következményeivel az élelmiszerkereskedelemnek és a vásárlóknak együtt kellett megküzdenie.

AZ EGYENLŐ.HU A GONDOSKODÓ ÁLLAMOT, A CÉGTULAJDONOSOKAT, MINT MUNKAADÓKAT, VALAMINT A MUNKAVÁLLALÓKAT ÉS CSALÁDJAIKAT „EGY HAJÓBAN” KÍVÁNJÁK KÖZÖSSÉGKÉNT LÁTNI. MAGYARORSZÁGON IS ELÉRHETŐNEK LÁTJUK, HOGY WIN-WIN ALAPON AZ ÜZLETI PROBLÉMÁK MEGOLDHATÓVÁ VÁLJANAK. A SPAR PROFI CÉG, VALÓSZÍNŰLEG NEM KÍVÁNJA LÁTTATNI ÁTMENETI GYENGESÉGEIT.

Magyarország kormányának költségvetését a parlament állapítja meg. A kormány felelősségét az adóügyekben más nem viselheti. A munkavállalók és családjaik védelmében is reményünket fejezzük ki, hogy a Magyarországnak járó pénzek visszatartását a SPAR panaszbejelentése nem erősíti. Annál is inkább, mert ez a vásárlókat is nehezebb helyzetbe hozhatja.

Maradni, vagy menni, gazdasági döntés és nem Brüsszel dolga, a megoldás a jó üzletpolitika.

Ajánljuk magunkat, keressük közösen a járható utakat!

Az Egyenlő.hu és a CÖF-CÖKA vezetősége

CÖF: A multiknak is meg kell érteniük, hogy a verseny elkerülhetetlen! — Civilek Infó

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!