A madárnak szárnya van…

„A madárnak szárnya van és szabadsága,
az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.”

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=72606&n=menusgabor&blog_cim=N%E9pszavaz%E1s%202016

Népszavazás 2016

Kőkemény üzenetet küldtek a magyarok Brüsszelnek a mai népszavazáson. A szavazatok 99,98 százalékának feldolgozása után:

IGEN: 55.758 // 1,67 %
NEM: 3.282.723 // 98.33 %

Érvényes szavazat összesen: 3.338.481
Érvénytelen: ~223.0000 // 6.2 %

Ma egy tagállamban az érvényesen szavazott résztvevők 98 százaléka kijelentette, hogy nem ért egyet a brüsszeli döntéssel, az unió javaslatával. Hengereltek a NEM-ek, tízből kilenc ember Magyarország önálló döntési joga mellett szavazott. Büszkék lehetünk arra, hogy az EU első, és eddig egyetlen tagállamaként a magyarok véleményt nyilváníthattak a bevándorlás kérdéséről. A kérdés, hogy ránk lehet-e kényszeríteni ezek után a kényszer betelepítést?

Megteheti-e ezek után Brüsszel, hogy a betelepítési kvótát ránk erőltesse?

Ha figyelembe vesszük azon tényt is, hogy több mint 6 százalék/?!/ az érvénytelen szavazatok aránya, ami egyes ellenzéki pártok sugallatára történt, az eredmény magáért beszél.

Orbán Viktor miniszterelnök sikerként értékelte a népszavazást, mert tizenöt százalékkal többen vettek részt, mint a legutóbbi EP-választáson.

„…az előttünk álló évek legfontosabb kérdéséről Magyarország jövőjéről van szó, kikkel élünk együtt, mi lesz a kultúránkkal, eddigi életformánkkal, és mi lesz a keresztény gyökereinkkel. Modern kori népvándorlás zajlik a világban, ami fájdalmasan elérte az EU-t. Az unió javaslata az, hogy a migránsokat osszuk szét a tagállamok között. A magyarok ma ezt a javaslatot elutasították. A magyarok úgy döntöttek, hogy csak mi dönthetünk arról, hogy kikkel akarunk együtt élni. Brüsszel vagy Budapest – ez volt a kérdés. Úgy döntöttünk, hogy a döntés joga csak Budapestet illeti meg.”
Orbán Viktor

A kormány hatalmas megerősítést kapott, megvan a politikai legitimációnk ahhoz, hogy megvédjük Magyarországot.

A jobboldali elemzők szerint félrevezeti magát az ellenzék máris, mert saját támogatójuknak tekintik a szavazáson részt nem vetteket is???!!! A legszomorúbb, hogy az ellenzék konkrétan végig a magyar nemzet ellen játszott. A kampányban és most utána is. Politikai erőt akarnak kovácsolni talán megint a magyar nemzet megbuktatásából???!!!

Ahhoz képest, hogy a 2014-es EP választásokon a magyarok 28.92% szavazott… a Junckerre meg senki, most mégis pont ő van meglepve? És azt se felejtsük, hogy a 2003-as EU tagsági népszavazás is „érvénytelen”, mert csak 45.62%-os volt a részvétel, és tessék, mégis brüsszeli aparacsnyikok akarnak nekünk dirigálni.

Ha 3 millió szavazat elég volt az EU-ba lépéshez, ennyi elég a kvóta ellen is.

Elsöprő győzelem. Többen szavaztak a kvóták ellen, mint az Európai Unióba való belépésre!

Csak mi magyarok dönthetünk arról, hogy kivel akarunk együtt élni!

 

juncker

airport

NEM!!!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=72608&n=menusgabor&blog_cim=NEm!!!

Felülmúltuk az EU-csatlakozási népszavazás eredményét

Nagyszerűnek nevezte a tegnapi kvótanépszavazás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, mert – mint mondta – „felülmúltuk az EU-csatlakozásról szóló népszavazás eredményét”.

A kormányfő a Fidesz-KDNP fővárosi eredményvárójában tartott beszédében bejelentette: alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek a kvótareferendum után, mert az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben.

A miniszterelnök kifejtette: az EU-csatlakozásról szóló népszavazáskor 3 millió 56 ezer ember szavazott a belépés mellett, most pedig 3 millió 204 ezernél állnak a nem szavazatok, és nem ismert még a határon túli magyarok szavazatainak nagy része. Mintegy 15 százalékkal többen vettek részt most, mint a legutóbbi európai parlamenti választáson – tette hozzá Orbán Viktor, úgy értékelve:

„a fegyver elég erős lesz Brüsszelben is”.
nem    nem
A népszavazás elérte célját
2016. október 3. 11:23

A vasárnapi kvótanépszavazás elérte a célját, Magyarország döntött – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben.

„A cél az volt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, tisztázzuk, mit akarnak a magyarok a tömeges migráció ügyében” – mondta a kormányfő, jelezve, hogy 3 282 723 ember ezt elutasította.

Úgy fogalmazott, mostantól nem a kormány és nem is a parlamenti képviselők akaratát, hanem mintegy 3,3 millió magyar emberét képviselik Brüsszelben. Összehasonlításul felidézte: amikor Magyarország az európai uniós csatlakozásról döntött, akkor 3 millió 50 ezer ember szavazata elég volt a belépéshez, most pedig mintegy 3,3 millió ember mondott nemet.

A vasárnapi kvótanépszavazás elérte a célját, Magyarország döntött.

A magyarok történelmet írtak

Vasárnap a magyarok történelmet írtak, a nemek elsöprő győzelmével Magyarország nyert – jelentette ki a miniszterelnök, megjegyezve, hogy az EU-ban elsőként és eddig egyetlenként csak Magyarországon kérdezték meg a választókat a migránskérdésről, amin az EU léte is múlhat.

3,3 millió ember egyetértett a Fidesz-KDNP megoldási javaslatával – értékelte Orbán Viktor, hozzátéve, hogy 1990 óta még egyetlen párt vagy pártszövetség sem kapott ilyen mértékű támogatást. Egymillióval több magyar választópolgár szavazott bizalmat a kormány álláspontjának a vasárnapi kvótareferendumon, mint amennyivel 2014-ben hatalmazták fel kormányzásra az emberek a Fidesz-KDNP-t – hívta fel a figyelmet.

Vannak ugyan, akik megpróbálják leértékelni, semmibe venni 3,3 millió ember akaratát – fogalmazott -, ám egyetlen becsületes magyar választott képviselő sem hagyhatja, hogy ezt az akaratot bárki felülírja. Megjegyezte, bár közjogi értelemben nem kötelezi az Országgyűlést a népszavazás eredménye, a Ház érvényt szerezhet annak, ezért kezdeményezi az alaptörvény módosítását „a népszavazás szellemében”.

Az európai polgárok sem támogatják a brüsszeli terveket

Azt is kiemelte, hogy az európai polgárok jelentős része sem támogatja Brüsszel kötelező kvótára vonatkozó „embertelen megoldási javaslatát”. Szerinte Magyarország képes arra, hogy Brüsszelben is csatákat nyerjen.

A kormányfő emlékeztetett, Brüsszelben úgy döntöttek, hogy az EU-ba eddig bejutott illegális bevándorlókat kvótarendszer szerint kötelezően szétosztják a tagállamok között, ráadásul ezt felső korlát nélkül tennék.

Kik élhetnek Magyarország területén? Ki döntsön erről? Brüsszel vagy Budapest?

parlament

A miniszterelnök nyilvánvalónak nevezte, hogy „ha szembeszállunk, akkor komoly európai viták középpontjában találjuk magunkat, és annak kellemetlen következményei lehetnek, például a Magyarországra zúduló támadások formájában, az Európai Bizottság részéről pedig bosszú és zsarolás is érkezhet a címünkre; ez a feltételezésünk beigazolódott”.

A brüsszeli bürokratákat és az európai baloldalt felszólalásában migránspártinak nevezte, utóbbiak a bevándorlók Európába érkezését hasznosnak tartják – folytatta -, és „ezt képviseli a magyar baloldal is, az DK és vezetője nyíltan, az MSZP szégyellősen és sunyi módon”.

Mint mondta, a 2014-es választásokon induló pártok a migránskérdésről „egy kukkot sem mondtak és nem is mondhattak”, ezért mivel a parlamenti választással a bevándorlás kérdését nem lehetett eldönteni, a választás eredményéből Magyarország véleményét levezetni nem lehetett, egyetlen becsületes megoldás maradt, döntsék el a magyarok, mit akarnak. Kik élhetnek Magyarország területén? Ki döntsön erről: Brüsszel vagy Budapest? – tette fel a kérdést a kormányfő, jelezve, ezt kellett a népszavazáson eldönteni, ami hosszú évekre meghatározza az ország sorsát

Mostantól 3,3 millió ember akaratát képviselik Brüsszelben

A résztvevők 98 százaléka – az érvénytelen szavazatot leadókat figyelembe véve 92 százaléka – úgy foglalt állást, „a döntés joga Budapesté, és ezért a jogunkért harcolni kell” – mondta Orbán Viktor.

Kifejtette: az Európában évek óta zajló „szervezett és irányított migrációs betelepítés” tavaly jelent meg Magyarországon, amikor illegális bevándorlók százezrei törvényellenesen, erőszakosan, félelmet keltő módon, „a magyar hatóságokra és jogszabályokra fittyet hányva keresztülgázoltak Magyarország területén”.

A kormány akkor úgy döntött – idézte fel -, mindent megtesz a rend helyreállításáért, a polgárok megvédéséért, ezért fizikai, jogi és fegyveres védelmi rendszert épített ki. „A katonák és a rendőrök példás munkát végezve – a Röszkénél rájuk támadó szervezett bűnözők támadásait is visszaverve – teljesítették kötelességüket” – mondta, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy délről továbbra is folyamatos a migránsveszély, a nyomás pedig hosszú évekig fennmarad, és „időnként lökésszerűen meg is erősödik”. Ezért döntöttek újabb fizikai határvédelmi akadályok építéséről, Magyarország pedig képes a délről fenyegető, „akár milliós nagyságrendű veszély” feltartóztatására is – közölte a miniszterelnök.

Magyarországnak minden joga megvan ahhoz, hogy hallassa hangját

Arról is beszélt, hogy 2010-től „gyakorlatilag mintaállammá váltunk”, Magyarország betartja a Brüsszel által megkövetelt fiskális fegyelmet, a nemzetközi kötelezettségeit, az alaptörvénybe pedig beépítették az európai jogrendet. Magyarországnak minden joga megvan tehát ahhoz, hogy sorsdöntő európai kérdésekben hallassa a hangját az unióban – érvelt Orbán Viktor.

A miniszterelnök küzdelmes útra számít, mert „a korlátlan bevándorlásban és betelepítésben érdekelt politikai elit, támogatóik – köztük a magyar támogatóik is – erős eszköztárral rendelkeznek, hangosak, antidemokratikusak és erőszakosak”.

„A mi feladatunk az, hogy ebben az ellenszélben is érvényt szerezzünk a magyarok vasárnap kinyilvánított egyértelmű akaratának” – zárta szavait a kormányfő

(MTI)

europa

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!