A kor tükröződése

Szerző: Csizmadia László a CÖKA elnőke

Forrás:https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200205-a-kor-tukrozodese

A koronavírus rettegésben tartja a világot. Felbukkant egy halálos betegséget okozó képződmény, amivel az emberiség nem számolt

Az emberek egészséges reakciója azonnal működésbe lépett, a tervszerű védekezés elkezdődött. Egy csapásra felébredtünk, komoly nemzetközi méretű védekezés, együttműködés alakult ki. A világ polgárai féltik életüket, jövőjüket és úgy tűnik, ezért hajlandók az egymás elleni konfliktusaikat hátrább sorolni.

Sajnos az egyes emberek halálát okozó vírushoz hasonló politikai képződmények eszménnyé válása még pusztítóbb lehet, mint a nem lebecsülendő koronavírus. Különösen akkor, ha lopakodva, lépésről-lépésre terjed és a megtámadott közösségek akkor veszik észre, amikor már nem megfordítható. A megtámadott közösségben az egyes emberek éppen úgy érintettek, mint ahogy a koronavírus esetében történik. Olyan korban élünk, ahol a korszellem változtatására pénzzel, paripával, fegyverrel rendelkező egyesült erők világbirodalom létrehozására törekszenek. A bolsevizmus, nácizmus, kommunizmus, majd az imperializmus már szellemi előjátéka volt a szabadosságot hirdető nyílt társadalom pusztító korszellemének.

Elmondhatjuk, hogy ezek az izmusokból mutálódó „ideák”, ha kiszabadulnak a palackból, pártideológiává erősödnek. A klasszikus liberalizmus először szociálliberalizmussá vált, majd mostanra a liberálfasiszta ideológiában öltött testet.

A történelem ismétli önmagát. Ha ez az ideo­lógia is korszellemmé alakul, akkor onnan visszatérni, mint ahogy a huszadik századi világháborúk mutatták, csak drágán lehet.

A liberálfasizmus ellenségévé tette a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket. A különböző vallású emberek egymásra uszítása kedvező terepet nyújt a világhódítóknak. Itt az ideje riadót fújni, különben megismerkedhetünk a modern rabszolgasorssal.

Pártapparátcsikok nap, mint nap nyíltan kirekesztik az emberek többségét, lassan ott tartunk, hogy „a farok csóválja a kutyát”. A nyílt társadalom hívei álságos hazugsá­gaikkal támadják a demokráciában született jogállamiság vívmányait. Polgárháborúkra uszítanak. A szolidaritás és a szociális segítségnyújtás jelszavával kéretlenül, iszlám hadsereget hívnak Európába. Ezt az őslakosok adóiból finanszírozzák. Talán még nem késő a zsidó–keresztény civilizáció megvédése. Európa gazdaságilag erős, és egyelőre nem tudta felőrölni a gonosz által működtetett szellemiség malma. A nyílt társadalomban hívő politikusok nem mások, mint akik megelégszenek egy új birodalom, átmeneti ideig tartó helytartói szerepkörével.

A haladó konzervativizmus és a zsidó-keresztény civilizáció az ökumenében élő emberek hitvallása. Fontos tehát, hogy ne tévedjünk. Ezért a CÖF–CÖKA írásban fordult a Szentatyához, Ferenc pápához. Kérjük, tegye világossá, hogy nem közömbös számára az, amit egy magyar kereskedelmi televízióban egy politikai párt szereplője mondott: a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak „rémisztő képződmények”. A kérdés az, hogy az idézet része-e a keresztények üldöztetésének, kirekesztésének vagy sem? Addig is mi úgy gondoljuk, az Isten képmására teremtett embereket nem lehet hasonló ideológiák alapján a társadalom perifériájára lökni.

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!