A köztársaságot nem adhatjuk egy részvénytársaságért

Gyurcsány betanított DK-ás aktorán keresztül bedobta az öszödi beszéd kiszivárogtatóinak kártyáját. A cél tovább gyengíteni az amúgy is belső hatalmi harcot folytató MSZP-t és erősíteni Bajnai Gordont, aki napról napra veszít eddig is kétes népszerűségéből. Világos, hogy ha nem Bajnai lesz a jövő turmix-pártjának a miniszterelnöke, összedől a dédelgetett jövőkép.
Hiába a külföldi pénzhatalmak támogatása, mert elvesznek üzleti várományaik. Nem lesz, aki megszünteti a rezsicsökkentést, senki nem adóztatja meg a nyugdíjasokat és megmaradhat a bankok külön adója is. Sőt, némi éllel fogalmazva, a Parlament épületét sem lehet offshore céggel privatizálni.
A Gyurcsány-Bajnai Zrt most már végleges csődje elkerülhetetlenné válik.

Hiába a szemfényvesztés, mert egyre több ember látja, hogy mindkét „részvénytulajdonos” és tanácsadó közös szolgájuk, Szigetvári Viktor jó pénzért és nyilván az előre megígért pozícióért gátlástalan trükkök százait veti be a hatalom visszaszerzéséért.

Nem hiszem a bukott politikusok újbóli feltámadását. Az elmúlt rezsim offshore lovagjaiból nem kérünk, akik cégeiken keresztül az államadósság kétszeresét csenték ki az országból.

Sokan vártuk, hogy az MSZMP és utódpártja, az MSZP helyett a felébredő baloldal egy igazi, szociáldemokrácia hagyományait ápoló új pártot hoz létre a politikai verseny palettáján.

Ma már világos, ez 2014 utánra marad.

Ma már a magyar választó polgárokat nem lehet manipulálni. Nemzetünk választó polgárai vállalják kötelezettségüket, miszerint négy évenként saját maguk dönthetnek sorsukról. Biztos vagyok abban, hogy nem leszünk ostobák, a köztársaságot és a megtalált eredményes magyar utat nem cseréljük el a Gyurcsány-Bajnai kettős zártkörű részvénytársaságára.

Csizmadia László

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!